Hirdetés

A fapados és a szőröske – új buszmegállók Veszprémben

A fapados és a szőröske – új buszmegállók Veszprémben

2020. július 29. - 20:47
0 komment

 

Hát ezt meg így hogy? – kérdezhetnénk az új veszprémi buszmegállókat látva. Meglehetősen meghökkentő ugyanis az a dizájn és kivitelezés, amellyel meglepett bennünket a városvezetés. 

Zöld, műfűvel. Forrás/Facebook

Hirdetés

„Modern arculatú, egységes fedett buszváró rendszerrel gazdagodik Veszprém városa. A munka megkezdődött és várhatóan szeptemberre készül el a 65 utasváró cseréje és 8 új buszmegálló telepítése, tehát összesen 73 új utasváróval javul a városkép" – írta kedden a Facebook-oldalán Porga Gyula polgármester. A posztja mellett bemutatott buszmegálló pedig még nagyjából meg is felelne annak, amit egy ilyen építménytől elvárhatunk.

Még aznap délután azonban Kovács Áron fideszes önkormányzati képviselő posztjából megtudhattuk, hogy azért a fapadosnál mert nagyobbat is álmodni a városvezetés. Ő ugyanis bemutatta az úgynevezett „zöld" buszmegállót is, és örömmel közölte, hogy néhány perccel azelőtt készült el a Radnóti téri megállónál (ezt láthatják a legfelső képünkön).

Kanapé, műfű, zöldnek is zöld, már ami a színét illeti, de leesett állunkat azóta sem tudtuk a helyére billenteni. Mondhatni, szóhoz sem jutunk, nem úgy, mint a veszprémiek, akik az egyik fórumoldalon rendesen elmondták a véleményüket. Idézet néhány kommentből:

„Jól lepisilve klassz lesz."

„Jól látom műfű? Szép lesz egy-egy vidám éjszaka után teleokádva, köpködve! Uraim a hivatalban! Látogassanak már el mondjuk reggel 6 körül a Hotel megállóba! Azonnal felszedetnék ezt a borzalmat! Látszik, hogy nem nagyon utaznak helyi járattal! Most látom bélelt padok? Az ész megáll! Ennek aztán semmi értelme!"

„Jövő héten már a haszkovón lesz az összes egykupacba a grundon."

„Nem az a kérdés, hogy tetszik vagy nem. Tisztán tarthatalan, ha bever az eső napokig nem lehet ráülni, ha jön a hó és kotró, vagy csak a járda seprögép akkor mi van? Mai járvány helyzetben elvárható hogy egy busz várót slaggal fertőtlenitő eszközzel mentesíteni lehessen. Már csak az a kérdésem, hogy szólt a pályázati kiirás, s ki döntött a terv elfogadásáról?"

„Gondolom ugyanaz döntött, aki a meki körforgalomról, a Burger King helyéről és a többi balul sikerült dologról!"„Komoly aggályom van! Hova kerülnek majd a "Magyarország mindenkinél jobban teljesít!" plakátok?"

„Nagyon szép! De van egy pár kérdésem? Az ötletgazda átgondolta? Takarítani ki fogja? Jön az esős, havas idő amikor fel lesz sózva! A hajléktalanok örülni fognak ! De Ő utánuk ki fog ráülni?"

„Ezt megint olyan találta ki aki nem jár busszal. Inkább a buszokra költenènek. Mert sokszor jelezni se lehet, mert nem működik."

Aztán az egyik kommentelő lefotózta, hogy a műfű két óra múlva már meg is adta magát:

„elengedett a kétoldalú ragasztó... már javítják. de engem nem hívogatott, hogy ráüljek a műfűre, szerintem bök, jó ötlet, de kicsit tovább kellett volna gondolni."

Mi mindehhez csak annyit tudunk hozzátenni, hogy gratulálunk a városvezetésnek, ezt aztán megint jól kitalálták! Évek óta elszenvedői vagyunk az elképesztő „fejlesztéseiknek", sorolhatnánk ezeket hosszan a kettős körforgalomtól a belváros szürke betonján át a V-Busz minősíthetetlen „szolgáltatásáig". Ilyenkor aztán csak találgat az ember, hogy esetleg muszáj volt valami csókos eszement ötletét elfogadni, vagy kellett egy alibi fejlesztés ahhoz, hogy pénzt lehessen folyatni valakinek?! De az is lehet persze, hogy egész egyszerűen csak ennyi eszük van...

– gij –

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások