Hirdetés

Facebook: Több milliárd dolláros veszteséget okoz a közösségi oldal világméretű leállása

Facebook: Több milliárd dolláros veszteséget okoz a közösségi oldal világméretű leállása

2021. október 05. - 07:00
0 komment

 

Hétfő délután hat óra körül leálltak a Facebookhoz kötődő platformok.

unsplash.com

Hirdetés

Hétfő délután hat óra körül világszerte elérhetetlenné vált a Facebook és a hozzákötődő Messenger, Instagram valamint WhatApp nevű alkalmazások. A Facebook kezdetben csak annyit kommunikált, hogy észlelték a hibát, és keresik a megoldást. Magyar idő szerint este tíz körül a Facebook technológiai igazgatója a következő szöveget posztolta ki a Twitterre: "Hálózati problémákkal küzdünk, a csapataink a lehető leggyorsabban igyekeznek megkeresni, és megoldani a hibát."

Az órákon át tartó leállás a hiba komolyságát mutatta, nyilatkozták hálózati szakértők, amelyet továbbmélyített annak az egész világra kiterjedő hatása. A hekkertámadást mégis kizárhatónak gondolják. A New York Times-nak két IT-szakértő azt mondta, hogy "az érintett alkalmazások rendszerei túlságosan eltérőek ahhoz, hogy egy támadás hatására egyszerre álljanak le".

Eisenberg Tamás, magyar szoftverfejlesztő a Telexnek azt írta, hogy a hibák első jelei már jóval a teljes leállás előtt, délután öt órakor elkezdtek érkezni. Szöllősi Gábor IT-szakértő a Twitter-oldalán egy törölt Reddit kommentet idézett, amely szerint "egy hálózati konfiguráció változás után állt meg az egész, és ennek eredményeképpen kizárták magukat a mérnökök a routerekből, szóval most fizikailag oda kell menni, rádugni a laptopot". Szöllősi a Telexnek hangsúlyozta azt is, hogy a Facebook leállása érinthette azon applikációkat is, amelyeket Facebook-belépésen keresztül használunk.

A leállás Mark Zuckerbergnek hétfő estig közel hétmilliárd dollár veszteséget okozott.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások