Hirdetés

Facebook: csúcsra járatják a politikusok a lájkgyűjtést

Facebook: csúcsra járatják a politikusok a lájkgyűjtést

2021. május 31. - 07:39
0 komment

 

Sokan kiegyeznének jövőre is ezzel a végeredménnyel: Jakab, Orbán és Karácsony lett a sorrend a Facebookon.

Facebook fotó

Hirdetés

A Telex a múlt heti Facebook-adatokat is összesítette, amelynek legfontosabb tanulsága az, hogy a politikusok nagyon rákapcsoltak a lájkgyűjtésre. Korábban már az is ritkaság számba ment, ha egyáltalán egy politikus 200 ezer lájk fölé ment egy héten. Most mind az első három megugrotta ezt a szintet, sőt, az első kettő még a 300 ezret is, az első helyezett pedig a 400 ezret is megközelítette. A kiélezett versenyben végül ismét Jakab Péter szerezte meg az első helyet, a második Orbán Viktor, a harmadik pedig Karácsony Gergely lett. Az első három csúcsteljesítményét mutatja az is, hogy a negyedik helyezett (aki a szintén párbeszédes Szabó Tímea lett) keveebb mint a felét gyűjtötte össze a lájkoknak, mint az őt előző harmadik Karácsony. Hadházy Ákos meglepetésre most a hetedik helyre csúszott vissza.

Jakab Péter sikerét most a Facebookon parlamenti beszédeinek köszönheti, de hozzáteszi ehhez a magáét Kövér László, és az általa kirótt 10 milliós büntetés is. Egy-egy ilyen poszt Jakab oldalán 10-20 ezer lájkot kap. Orbán Viktor számos, úgynevezett lájkmágnes bejegyzéssel pörgette meg nagyon az oldalát. A kevésbé politikai tartalmat előtérbe helyező szelfik között leginkább tárgyalt posztja a héten az volt, amikor az őszödi beszéd tizenötödik évfordulójáról emlékezett meg. A kommentszekcióban azonban megjelent Gyurcsány Ferenc is, amely mindjárt versennyé is alakult, hogy ki kap majd több lájkot, Orbán posztja vagy Gyurcsány kommentje. Végül 23 ezer lájkkal 18 ezer ellenében Gyurcsány nyerte ezt a versenyt.

Ezen a héten pedig már az is megjelent a politikusok facebookozása közben, hogy külön tartalmat szenteltek annak a kérdésnek, ki is nyeri majd a Telex lájkbajnokságát. Éppen Gyurcsány Ferenc elmélkedett azon, vajon neki köszönhetően megnyeri-e majd Orbán, nála a kommentszekcióban pedig Jakab Péter jelent meg, aki megnyugtatta a DK elnökét, hogy nem Orbán fog majd nyerni. És így is lett. A Facebook elemzéseket szerkesztő Hanula Zsolt el is elmélkedett azon, hogy a politikus Facebook tevékenységét áttekintő cikkeivel maga is beleavatkozik-e vajon a politikusok tevékenységébe.

A héten a lájkokkal leginkább elismert poszt Karácsony Gergely virágmintás ingben pózolós fotója lett, amely azonban nem csak a hét, de az egész eddigi 2021-es év legsikerültebb politikusfotójává vált.

Via Telex

 

Tags: 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások