Hirdetés

Ezen a héten a Facebookon is a Fidesz tört az élre

Ezen a héten a Facebookon is a Fidesz tört az élre

2021. június 28. - 07:59
0 komment

 

Hosszú hónapok óta nem volt arra példa, ami ezen a héten történt.

Facebook fotó

Hirdetés

Rekordok és féléves trend dőlt meg a Telex által összesített heti lájkbajnokságban. A top15 legnépszerűbb politikusi Facebook oldal a legtöbb interakciót gyűjtötte össze, mióta a lap összegzi az eredményeket. A legfontosabb pedig talán az a meglepő fordulat, amelyre tavaly év vége óta nem volt példa. Nemhogy az első helyet kormánypárti politikus szerezte meg, hanem a dobogóra egyáltalán nem fért fel ellenzéki politikus. Orbán Viktor ráadásul úgy nyerte meg a hetet, hogy csúcsot döntött, majdnem 500 ezer interakciót gyűjtött össze egyénileg az elmúlt héten.

Orbánt fele annyi összes reakcióval követi a második helyen Szijjártó Péter, a harmadik pedig Varga Judit lett. Egy kevéssel lemaradva követi az igazságügyi minisztert az ellenzékiek közül legerősebb politikus most, Karácsony Gergely, aki a hetek óta gyengélkedő Jakab Pétert előzte meg. Hadházy Ákos a hatodik lett.

A fideszes előretörés elsősorban a foci EB-nek és magyar válogatott szereplésének köszönhető. A nem politikusi rajongó posztok kimagaslóan teljesítettek a Facebook kormánypárti térfelén. Amíg Orbán Viktor még nemzetegyesítően szurkolói posztjában kivételesen nem szított megosztást, addig a párt alsóbb szintjein egyre inkább hangsúlyt kapott, hogy a magyar válogatott valójában a szivárványos zászlót magasba emelőkkel csapnak össze.

Bár Jakab Péter nagy futball-szurkoló, a Diósgyőr meccsekre járó híve, az tudatos döntés lehetett a részéről, hogy oldalán kihagyja ezt a tematikát. A parlamenti ülésszak végeszakadtával kérdés, vajon mivel fogja újra felpörgetni oldalát. Jakabbal egyetemben több jobbikos politikus is gyengélkedik. Z. Kárpát Dánielt például ugyanúgy sújtja a Facebook, mint Márki-Zay Pétert, akik oldalának elérését egyszeri letiltás után súlyosan lecsökkentette a közösségi médiás felület.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások