Hirdetés

Európai reneszánsz néven hirdettek új jobboldali szövetséget tegnap Budapesten

Európai reneszánsz néven hirdettek új jobboldali szövetséget tegnap Budapesten

2021. április 02. - 08:30
0 komment

 

Mateusz Morawieckivel és Matteo Salvinivel találkozott Orbán Viktor.

Facebook fotó

Hirdetés

Orbán Viktoe meghívására Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, a Jog és Igazságosság lengyel jobboldali párt politikusa és Matteo Salvini, az olasz szélsőjobboldali Liga párt elnöke Budapestre érkezett, és a lehetséges együttműködés kereteiről folytatattak egyeztetést. Orbán Viktor a találkozó utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy "a Fidesz európai szinten is jelentős politikai erő, egy európai reneszánszt akarunk, ezért fogunk együtt dolgozni a jövőben".

A miniszterelnök egyértelműen megvallotta, hogy azért hívta életre ezt a találkozót, mert új szövetségeseket keres, miután a Fidesz elhagyta a Néppártot. "A Néppárt láthatóan hosszú távon elkötelezte magát az európai baloldallal való együttműködés mellett, a kereszténydemokráciának ma nincs igazi képviselete Európában" - beszélt erről a magyar miniszterelnök. Vendégeivel a jövőben azért fognak dolgozni, hogy újra legyen képviselete a kereszténydemokráciának, tette hozzá.

Morawieczki Úgy nyilatkozott, hogy vannak erők, amelyek "el akarják rabolni Európát", és a keresztény hagyományoktól idegen útra vinnék. Salvini pedig arról beszélt, hogy ez a születő jobboldali szövetség az első akar lenni Európában, "nem elégednek meg a harmadik vagy negyedik hellyel". Európai újjászületésre van szükség, amely véget vet az elszigetelésnek. Azért kívánnak dolgozni, hogy többséget szerezzenek egy "normális Európának", vallotta meg az olasz politikus. Beszédét pedig azzal zárta, hogy találkozójuk napja történelminek fog bizonyulni.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások