Hirdetés

Eurómilliárdokkal segített az EU Magyarországnak

Eurómilliárdokkal segített az EU Magyarországnak

2021. február 18. - 11:47
0 komment

 

Orbán Viktor rendre azt hangoztatta, hogy az EU nem segít nekünk, csak keleti "szövetségeseink", ennek azonban az ellenkezője igaz.

unsplash.com

Hirdetés

"Látni kell, hogy innen [EU] segítség nem nagyon jön. Segítséget a kínaiaktól kaptunk, és a Türk Tanács tagjaihoz fordultam, ahol Magyarország is tag, hogy adjanak segítséget, és onnan kaptunk is" - nyilatkozta tavaly a miniszterelnök. Azóta lassan eltelik egy év, és összegzésként azt láthatjuk, hogy Kínából vásároltunk használhatatlan (de legalább is használatba nem állított) túl árazott rengeteg lélegeztetőgépet, sok rekeksznyi, kérdésekkel körülvett kínai vakcinát, szintén magas áron. Miközben az EU-ból milliárdokat kaptunk, amelynek egy részét vissza sem kell fizetnünk.

A feszes költségvetés miatt az Európai Bizottság keze tavaly év végéig kötve volt, de még így is sikerült felszabadítani forrásokat, amelyekkel a válság miatti bajokat igyekezett enyhíteni. Ujhelyi István EP-képviselő oldalán összegyűjtötte, hogy pontosan milyen jellegű és milyen mértékű pénzek voltak ezek. Összességében sok több milliárd eurót fordított az EU válságkezelésre, amelyből euró milliók jutottak Magyarországnak is. Sőt, 1 milliárd eurót is kapott hazánk a vállalkozások megsegítésére és gazdaságélénkítésre, a bértámogatásra 88 millió eurót, továbbá 27 milliárd forintnyi eurót a válság miatt leginkább megtépázott ágazatok megsegítésére.

A 444 saját gyűjtésével összesítve ezeket az adatokat elmondható, hogy 5,6 milliárd euró érkezett az EU-ból Magyarországra a koronavírus és a járvány okozta válság kezelésére. Erről állította a kormány azt, hogy semmi sem jött.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások