Hirdetés

Elutasította a választási bizottság Katanics Sándor jogorvoslati kérelmét

Elutasította a választási bizottság Katanics Sándor jogorvoslati kérelmét

2019. május 25. - 11:48

 

A Területi Választási Bizottság elutasította ma a Demokratikus Koalíció veszprémi elnökének jogorvoslati kérelmét. Mint arról korábban beszámoltunk, Katanics Sándor beadványban a választási törvény megsértése miatt a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség határozatban történő elmarasztalását és az általuk jogsértő módon kihelyezett plakátok eltávolíttatását kérte.

Maradnak a jogsértő plakátok

Hirdetés

Katanics Sándor mai Facebook-posztjában a következőket írta:

„A Területi Választási Bizottsághoz benyújtott beadványomat, ahogyan az sejthető is volt, percekkel ezelőtt elutasították. 

Arra hivatkozva tették ezt, hogy nem nyújtottam be bizonyítékot, holott a törvény szerint nekem kellett volna, mint beadványt benyújtó magánszemélynek bizonyítanom, hogy az E.ON Zrt. nem adott engedélyt a Fidesznek a szavazóhelyiségek előtt 150 méteren belül kihelyezett választási plakátjainak az elhelyezésére.

Azt egy percig nem vitatták, hogy a választási törvényt sérti, ha úgy helyeznek ki magántulajdonra választási plakátot, hogy ahhoz a tulajdonos írásos hozzájárulását nem kérték meg. Az is sérti, ha holnap hajnalban úgy maradnak ott a választási plakátok a szavazókörök bejáratai előtt, iskolák, óvodák, egyéb fontos közintézmények előtt, hogy azokat nem jogszerűen helyezték el. (Érdemben erről a nyilvánvaló jogsértésről nem kellett vitát sem nyitniuk, mert a jogszabályban volt másvalami is, amire hivatkozhattak a Fidesz megvédése érdekében.)

Ugyanis tudtak arra hivatkozni, hogy nekem, Katanics Sándornak magánszemélyként kellett volna beszereznem az E-ON-tól azt írásban, hogy a Fidesznek nem adtak plakátok kihelyezésére írásos engedélyt. Igaz ugyanakkor, hogy beadványomban egyértelműen megjelöltem egy pár nappal ezelőtt a Nemzeti Választási Bizottság által tárgyalt egyik határozat azon részét, ahol az E.ON-tól az oszlopokat bérlő Fidesz-közeli cég (ESMA Reklám Zrt., akik valójában jogosultak lennének ebben az esetben engedély kiadására) jogi képviselője nyilatkozott úgy egy fellebbezésben, hogy nem adtak ki engedélyt a Fidesz számára sem és más politikai párt részére sem. 

Mégis megérte beadni az indítványt! Kiderült, hogy a Fidesz törvényesített módon csal és jut jogtalan előnyökhöz. Kénye-kedve szerint használja, használtatja klientúráját irányítva ugyanannak a jogszabálynak egyes részeit igaza alátámasztására, ha valaki mégis tetten éri őket törvényszegés közben és mer panaszt megfogalmazni.

Ne legyen senkinek kétsége, aljas színjáték folyik, és a Fidesz valójában már régóta a törvények felett áll! Mi pedig teljes mértékben ki vagyunk szolgáltatva nekik."


 
Hirdetés

Friss hozzászólások