Hirdetés

Elhallgatták Washington elől a Borkai-botrány politikai szálát

Elhallgatták Washington elől a Borkai-botrány politikai szálát

2021. május 20. - 14:18
0 komment

 

A fővárosi főügyész Washingtontól kért segítséget a nyomozáshoz.

MTI / Krizsán Csaba

Hirdetés

A fővárosi főügyész egyenesen Washingtonból, az akkori Trump-kormányzat igazságügyi minisztériumától kért segítséget "Az Ördög ügyvédje" blog utáni nyomozáshoz. Ibolya Tibor tavaly januárban fordult az Egyesült Államokhoz, amivel párhuzamosan a rendőrség is intézkedett, hogy olyan információkhoz jussanak, amelyekkel felfejthető ki is robbantotta ki a hírhedt Borkai-botrányt.

2019. október 2-án, az önkormányzati kampány hajrájában Az Ördög ügyvédje nevű blog Borkai Zsoltról, akkor győri fideszes polgármesterről közölt terhelő adatokat. Egy pünkösdi adriai jachtkirándulás felvételei, amely kiruccanás végül orgiává változott. A hétvégén részt vett a politikus barátja, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd is. Az elhíresült szexfelvételeken túl korrupciógyanús ügyek kiteregetését is ígérte a szerző, de valójában csak az orgiáról készült videó szólt nagyot a médiában.

A 24.hu megtudta, hogy a fővárosi főügyész úgy fordult támogatásért amerikai partneréhez, hogy nem említette meg a blogoldal és a kiváltott botrány politikai síkját, sőt, kifjezetten tagadta azt. "Biztosítom önöket arról, hogy a kérelem tárgya nem politikai, illetve katonai bűncselekmény, és a kérelem nem függ össze politikai vagy katonai bűncselekménnyel" - ezeket a szavakat írta Ibolya Washingtonba. Ezt azért is szögezte le a főügyész, mert az Egyesült Államok és Magyarország között létezik egy olyan megállapodás, amely szerint politikával összefüggő bűncselekmények esetében megtagadható a segítségnyújtás.

Via 24.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások