Hirdetés

Elfogadhatatlan, hogy Marton László újra rendezhet

Elfogadhatatlan, hogy Marton László újra rendezhet

2019. január 29. - 19:57

 

Tizenkét ellenzéki országgyűlési képviselőnő közös közleményt adott ki, amelyben elfogadhatatlannak nevezték, hogy a szexuális zaklatással vádolt Marton László újra rendezhet. A rendező Veszprémben térhet vissza a másfél évvel ezelőtti botránya után, a Veszprémi Petőfi Színház és a fideszes városvezetés áldásával.

Marton a Veszprémi Petőfi Színházban rendezhet ismét. Fotó: wikipédia

Hirdetés

Mint arról a veszpresszo.hu is beszámolt, Marton Lászlót 2017 őszén vádolta meg zaklatással Sárosdi Lilla színésznő és tíz, neve elhallgatását kérő nő, az akkori híradásokat itt idéztük fel. A rendező visszatérése kapcsán Oberfrank Pál, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója úgy nyilatkozott, a városvezetés támogatásáról biztosította és „emberileg is úgy gondolja, nem tehetett másként”.

Tizenkét ellenzéki országgyűlési képviselőnő kedd este közös közleményt adott ki, amelyben mélységesen elítélik, hogy a szexuális zaklatással vádolt Marton László a Fidesz jóváhagyásával újra rendezhet a veszprémi színházban. Ha a hatalommal való visszaélés egyik legdurvább formája, a szexuális zaklatás következmények nélkül marad, akkor semmi nem fog változni az országban és a társadalomban – írják. Úgy fogalmaznak, ha ma nem teszünk semmit, akkor 10, 20, 30 év múlva kiderülő gyomorszorító történetek és kibeszéletlen traumák fognak ismét rávilágítani arra, hogy nem cselekedtünk, amikor kellett volna. Hogy nem védtük meg a szexuális zaklatás áldozatait, hogy nem álltunk ki azokért, akik egyedül sokszor beszélni sem mernek az őket ért megrázkódtatásokról.

A képviselőnők hisznek az emberi méltóságban, és elfogadhatatlannak tartják, hogy Marton László bárki segítségével újra rendezői székben ülhet. Az aláírók között van Bangóné Borbély Ildikó, Bősz Anett, Demeter Márta, Gurmai Zita, Hohn Krisztina, Kunhalmi Ágnes, Potocskáné Kőrösi Anita, Schmuck Erzsébet, Szabó Tímea, Szél Bernadett, Vadai Ágnes és Varga-Damm Andrea.

A közleményt természetesen eljuttatták az MTI-nek is, amely annak kiadását „természetesen” visszautasította, arra hivatkozva, hogy a közlemény nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével – magyarul szerintük nem szólalhatnak meg képviselők egy szexuális zaklató kapcsán, mert a közpénzen működtetett cég a zaklatót védi – írja Facebook-oldalán Szél Bernadett.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások