Hirdetés

Életveszélyesen megfenyegették a szentendrei városi lap főszerkesztőjét

Életveszélyesen megfenyegették a szentendrei városi lap főszerkesztőjét

2021. április 08. - 08:00
0 komment

 

A város honlapján tette közzé az esetet.

MTI / Mohai Balázs

Hirdetés

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere a város honlapján egy közleményben arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a városi lap főszerkesztőjét életveszélyesen megfenyegették. A főszerkesztő múlt héten egy névtelen levelet kapott, amelyben a lapban megjelenő vélemények miatt oltásellenességgel vádolta az újságírót.

Ezek után április 6-án egy másik levél is érkezett a szerkesztőségbe, amely ismeretlen port tartalmazott. Ekkor a szerkesztőség munkatársai úgy döntöttek, hogy a rendőrséghez fordulnak, akik a por miatt azonnal értesítették a katasztrófavédelmet. A közlemény megírásáig a por beazonosítása nem történt meg.

A polgármester leszögezte, hogy "a város vezetése határozottan elutasítja az erőszak minden formáját, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a nyomozást segítse, és a tettes kilétére minél hamarabb fény derüljön". Fülöp szerint a fenyegetés mikéntje kimeríti a közveszéllyel fenyegetés tényállását.

"Semmilyen körülmények között sem vezethet oda a szabad véleménynyilvánítás jogának a gyakorlása, hogy azért bárki életét és testi épségét a véleménnyel egyet nem értők veszélyeztessék. A közbeszéd eldurvulása szintet lépett, már nem csak alaptalan, durva vádaskodások, hanem az életveszélyes fenyegetés és a megfélemlítés is megjelent. A városvezetés kiáll a szabad véleménynyilvánítás joga mellett, és minden erejével azon lesz, hogy Szentendre egy szabad, gondolkodó, sokszínű közösség maradjon" - zárta közleményét a polgármester.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások