Hirdetés

EKF: Az értékek felmutatása és a közösség erősítése a programsorozat célja

EKF: Az értékek felmutatása és a közösség erősítése a programsorozat célja

2020. szeptember 03. - 14:12
0 komment

 

A térség értékeinek bemutatása és a helyi közösségek erősítése az Európa Kulturális Fővárosa program és az ennek részeként megvalósuló veszprémi 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivál célja – jelentette ki csütörtöki, veszprémi sajtótájékoztatóján az Európa Kulturális Fővárosa program koordinálásáért felelős kormánybiztos.

Forrás: Facebook/A Tánc Fesztiválja

Hirdetés

Navracsics Tibor elmondta: a szeptember 6. és 10. között megrendezendő 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivál európai színvonalú rendezvénysorozat, amely nyelvi akadályok nélkül élvezhető.     

Hozzátette: a nagy múltú fesztivál, amely Veszprém önazonosságának lényegi eleme, erős köteléket teremt a helyi közösségek és Európa között.     

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója közölte: a járványhelyzet következtében a külföldi előadások elmaradnak. Mint mondta, 14 előadás, köztük 11 versenyprodukció lesz látható, közülük hetet élőben követhetnek a nézők az interneten, kilencet pedig a Veszprém Televízió tűz műsorára.     

Az előadások négy helyszínen zajlanak majd, a Veszprémi Petőfi Színházban, a Hangvillában, az Agóra Művelődési Központban és a Latinovits-Bujtor Játékszínben.     

Krámer György, a fesztivál művészeti vezetője úgy fogalmazott, hogy a fesztivál a tánc és a mozgás szabadságának ünnepe. Mint mondta, a fellépők között láthatják a nézők mások mellett a Bozsik Yvette Társulatot, a Közép-Európa Táncszínházat, a Pécsi Balett társulatát, a Duda Éva Társulatot.

Kísérőrendezvényként Gáspár Gábor fotóriporter kiállítása látható a Laczkó Dezső Múzeumban, valamint a Test/Harmónia címmel augusztus 27-én megnyílt, a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Művészetek Háza Veszprém által közösen kiírt képzőművészeti pályázat legjobb alkotásaiból válogatott tárlat.     

Can Togay János, a Veszprém–Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) Program művészeti és kreatív igazgatója kiemelte: az a cél, hogy az EKF program fesztiváljai és rendezvényei az évek során európai láthatóságúvá és országos jelentőségűvé váljanak. 

(mti)

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások