Hirdetés

Egyre súlyosabb az orvoshiány a veszprémi kórházban

Egyre súlyosabb az orvoshiány a veszprémi kórházban

2019. november 26. - 06:25

 

Az intenzív ágyak harmadán nem fogadhatott betegeket a Veszprém megyei kórház a hétvégén – értesült a Népszava.

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház. Archív fotó: Nagy Lajos

Hirdetés

Veszprém megye legnagyobb betegellátó intézménye, a Csolnoky Ferenc Kórház „a továbbra is fennálló szakemberhiányra” hivatkozva jelentette a hatóságoknak a hétvégén, hogy intenzív osztálya ágyainak harmadát nem tudja használni. Az 12 ágyas intenzív osztály nemcsak a kórház saját traumatológiáját, sebészetét, stroke-centrumát szolgálja ki, hanem szükség esetén a balatonfüredi szívkórházból is ide szállítják a betegeket. A Népszava már szombaton érdeklődött a kórház főigazgatójánál, hogy a történtek okoznak-e működési zavart, kellett-e műtéteket elhalasztaniuk, ám mostanáig sem kaptak választ. Így azt sem tudni, hogy volt-e olyan eset a hétvégén, amikor a kórház kapacitáscsökkenése miatt máshová kellett vinniük sérültet, beteget a mentőknek.

Az egészségügy szakemberhiánya eddig csak a fővárosban és a közép-magyarországi régióban okozott logisztikai feladványokat a mentőknek, egy ideje viszont már más régiókban is mind többször kell fogadó intézményt keresniük a beutalási rendben kijelölt intézmény helyett. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adatai szerint is évről évre több kórházi kapacitást szüneteltetnek orvosok vagy szakdolgozók hiánya miatt az intézmények. Tavaly már 889 férőhelyet nem tudtak kihasználni, ami valamivel már több mint az összes kórházi ágy két százaléka.

További részleteket itt olvashatnak, illetve portálunk nemrég írt arról is, hogy a veszprémi kórházban milyen szakemberek hiányoznak.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások