Hirdetés

Egymillió forintra büntették Hadházy Ákost

Egymillió forintra büntették Hadházy Ákost

2020. július 10. - 12:21
0 komment

 

Az Európai Ügyészségért folytatott aláírásgyűjtés miatt. Hadházy nem ért egyet a döntéssel, az ellen jogorvoslattal fog élni. A képviselőnek meggyőződése, hogy a NAIH eljárása, illetve a határozat időzítése politikailag motivált.

Hirdetés

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a csütörtökön kapta kézhez a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság (NAIH) határozatát, ahol Péterfalvi Attila NAIH-elnök jogsértőnek minősítette a 2018–19-ben az Európai Ügyészségért folytatott aláírásgyűjtés során kapott kapcsolattartási adatok kezelését.

A NAIH vezetője felszólította a képviselőt, hogy törölje ezeket az adatokat, illetve egymillió forint adatvédelmi bírságot szabott ki.

Hadházy nem ért egyet a döntéssel, az ellen jogorvoslattal fog élni. A képviselőnek meggyőződése, hogy a NAIH eljárása, illetve a határozat időzítése politikailag motivált.

A cél Hadházy szerint az, hogy az ellenzék kezében ne legyen hatékony kommunikációs eszköz, illetve az, hogy „a kormánypropaganda azt harsoghassa, hogy a képviselő törvényt sértett”.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások