Hirdetés

Egyedül Budapest rendezne telt házas meccseket az EB-n

Egyedül Budapest rendezne telt házas meccseket az EB-n

2021. április 10. - 08:25
0 komment

 

Az UEFA közleményben tudatta, hogy mely ország, mennyi szurkolót fogadna az EB-n.

MTI / Illyés Tibor

Hirdetés

Az Európai Labdarúgó Szövetség, az UEFA tegnap tette közzé, hogy a tavalyról idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokság rendező országai hány százalékos nézőszámmal terveznek. A világverseny rendkívüliségét az adja, hogy nem egy ország, nem is társrendezésben 1-2, hanem Európa színe java otthont ad majd stadionjaiban a mérkőzéseknek. Köztük Magyarország is, a Puskás Arénában látjuk majd vendégül a csapatokat.

Szerda estig kellett lejelentenie a rendező futball szövetségeknek, hogy milyen kapacitással tervezik megnyitni sportlétesítményeiket az EB számára. A maximális hajlandóság az 50 %-osra mutatkozott, de többen csak 25-33 %-os kapacitással működtetnék stadionjaikat. Egyetlen egy ország adott le ettől eltérő adatot, Magyarország. Mi 100 %-kal, tehát telt házzal hajlandóak lennénk megnyitni a Puskás Arénát. A két 50 %-os ország is Orbán keleti barátai közül való, Azerbajdzsán Bakuval és Oroszország Szentpétervárral.

Igaz, pár ország még nem jelentette le a nyitási hajlandóságának pontos adatait az UEFA-nak. Németország, Olaszország, Spanyolország és Írország április 19-éig kért haladékot, hogy pontos választ adhasson.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások