Hirdetés

Egy hónapja áll az Ajkai Kórház CT-je

Egy hónapja áll az Ajkai Kórház CT-je

2021. október 26. - 15:03
0 komment

 

Késik a rosszindulatú daganat-gyanús betegek kezelése Veszprém megyében.

unsplash.com

Hirdetés

Kunetz Zsombor a 444 egészségügyi mellékletében most arra hívta fel a figyelmet, hogy Veszprém megyében akadozik a tumoros megbetegedések diagnosztizálása és kezelése. Az ajkai Magyar Imre Kórház négy éve átadott CT-je ugyanis egy hónapja üzemen kívül van. Feltehetően legalább további egy hónapot még nem fog működni, mert a meghibásodott alkatrész cseréje hosszadalmasan fog megvalósulni. Az ajka CT hiánya miatt "az egész megyei betegellátás komoly hátrány szenved" - állítja az egészségügyi szakértő.

Kunetz cikkében idézi egy háziorvos zárt Facebook-csoportban közzétett panaszát, aki egy betege miatt aggódik. Egy megyei háziorvos ugyanis egyik betegénél rosszindulatú daganat-gyanús tüneteket észlelt, a veszprémi kórházból mégis hazaküldték, "mert egy hónapon belül nem tudnak CT-t csináltatni neki". Kunetz ugyanakkor felhívja a figyelmetarra, hogy egy hatályos kormányrendelet szerint ilyen súlyos esetekben kötelező 14 napos határidővel elvégezni a szükséges vizsgálatokat.

Az ajkai CT kiesése miatt ugyanis leterheltebbé vált a veszprémi intézmény is, miközben a Csolnoky Ferenc Kórházban épp a napokban mondták fel a távleletezéssel foglalkozó Kft. szerződését, amely tovább nyújtja a várólistát. "Ennek egyenes következménye, hogy csökkenhet az életkilátása azon betegeknek, akik panaszai mögött rákos megbetegedés van" - írja cikkében Kunetz Zsombor.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások