Hirdetés

“Egy gondolat bánt engemet”

“Egy gondolat bánt engemet”

2021. március 22. - 11:06
0 komment

 

Az évente esedékes öt Veszprém - Szeged férfi kézilabda derbiből (két alapszakasz, két bajnoki döntő, Magyar Kupa finálé) kettőt már lejátszottak a csapatok, és ebből az égvilágon semmi nem derült ki. Pedig azért korábban lehetett valamire következtetni az első két ütközet tapasztalataiból. Most azonban a Covid-vírusjárvány ezt is megsemmisítette. Merthogy olyan szakaszokban játszottak egymás ellen az együttesek, hogy az valójában értékelhetetlen volt.

MTI / Koszticsák Szilárd -Vajon a szakmai igazgató, Nagy László ráncolta-e a szemöldökét a látottak miatt?

Hirdetés

Azért akik igyekeznek reálisan értékelni, klub hovatartozás nélkül Veszprém - Szeged (vagy fordítva) összecsapásokat, azok tudják, hogy a Tisza-parti 12 gólos (36-24) veszprémi siker - bár jól nézett ki a Telekom Veszprém drukkereinek szemszögéből - abszolút nem tükrözte a valós erőviszonyokat, hiszen a hazaiak ebből a sunyi betegségből épülgetve teljesen elkészültek az erejükkel.

A hétvégi találkozó viszont egy óriási talány az eredmény és a mutatott játék szempontjából is, ami a veszprémieket illeti. Hiszen a nagy rivális, kilenc alapemberét nélkülözve érkezett az arénába. Nagyjából ennek a bejelentésnek a pillanatától ez a derbi elvesztette igazi sportértékét. Ugye, nem kell leírni, hogy miért.

A kártyapakli minden lapja nem látható, de a szegediek tudták, hogy az alapszakasz győzelembe már nem tudnak beleszólni, ezért megkíméltek mindenkit a játéktól, akit csak lehet.

Pastor mester persze tudta, hogy ha gyerekekkel áll ki, vagy ha összekeveri ezt az egészet a meglévő felnőttekkel, akkor még jobban kikaphatnak a Telekomtól, mint a hazai pályán. Ezért az egyetlen sorával végig szenvedte az összecsapást. És megúszta egy elfogadható vereséggel a kirándulást úgy, hogy a szünetben csak eggyel vezetett a bajnoki címvédő Coralles kapus fantasztikus bravúrjainak köszönhetően, 27-23 (11-10).

A találkozó végén kicsit elgondolkodtam, hogy miként nézett volna ki ez az egész, ha Davisnak hiányzik kilenc alap embere a komplett Szegeddel szemben. De nem tagadom, az is megfordult a fejemben, hogy a kölcsönös tisztelet jegyében ezúttal nem csináltak presztízskérdést a rangadóból a felek, mert úgy sem döntött semmiről. Hiszen mind a két csapatnak fontosabb a közelgő a Bajnokok Ligája megmérettetés és tovább jutás a legjobb nyolc közé, mint az, hogy bárki feleslegesen, értelmetlenül megsérüljön a semmiért...

Azért “egy gondolat bánt engemet”. Ha a derekasan vitézkedő Szeged “tarcsi” ellen ez egy mégis valós Telekom teljesítmény volt, akkor kezdek aggódni minden szinten az idei éremszerzés színei miatt. Is.

DT


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások