Hirdetés

Egy fiatal költőnő volt a legnagyobb meglepetés az elnöki beiktatáson

Egy fiatal költőnő volt a legnagyobb meglepetés az elnöki beiktatáson

2021. január 23. - 06:55
0 komment

 

A 23 éves Amanda Gorman költő ellopta a showt a nagy megasztárok elől Biden beiktatásán.

Facebook fotó

Hirdetés

Nem általános, de lassan hagyománnyá válik, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnökének beiktatásán - ha az elnök verskedvelő - egy költő előadja versét. Donald Trump esetében nem volt ilyen momentuma a beiktatásnak, de Barack Obama felesketésekor és most Joe Biden beiktatásán szavalt poéta. A mostani ceremóniára Biden felesége, Jill Biden kérte fel a magát "sovány, fekete lányként" bemutató Amanda Gormant, hogy adja elő egyik versét.

A The Hill We Climb közéleti tartalmú alkotásra az amerikai belpolitikai elmúlt heteinek embertpróbáló időszaka is rányomta a bélyegét. Bár a vers félig már kész volt a Capitolium ostroma előtt, a tragédia új ihletet adott az alkotáshoz. A mű buzdítás, és hitet tesz amellett, hogy egymásba kapaszkodva Amerika túljuthat a nehéz időszakon, az álmok pedig valóra válhatnak akkor is, ha azok olykor irreálisnak festenek. Ezzel magára is utalt, hiszen rabszolgák leszármazottjaként, egyedülálló anya által felnevelve jutott el oda, hogy 23 évesen egy elnöki beiktatás pódiumán beszél.

Előadása annyira tiszta és szívből szóló volt, hogy sok ismert közéleti és popkulturális szereplő zengett róla ódát a közösségi médiában. Hillary Clinton közös képet is készített vele még a helyszínen, és bátorította, hogy váltsa valóra álmát, induljon majd egyszer az elnöki székért.

Az előadása itt visszanézhető.

Via 24.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások