Hirdetés

Egy betonra írt üzenet miatt jelentette fel a rendőrség Szél Bernadett-tet

Egy betonra írt üzenet miatt jelentette fel a rendőrség Szél Bernadett-tet

2021. május 13. - 17:50
0 komment

 

Azt írta a Külügyminisztérium elé Szél Bernadett, hogy #freenavalny.

Facebook fotó

Hirdetés

Szél Bernadett, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke április 21-én #freenavalny feliratot fújt festékszóróval a Külügyminisztérium bejárata elé. A magyar kormányt akarták felszólítani arra, hogy álljanak ki Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus mellett. "Azért vagyok itt most, mert kötelességem itt lenni [...] nem tudták gyorsan megölni, most lassan próbálják” - nyilatkozta akkor tettéről Szél. „Sokkal több eszköze lenne Szijjártó Péternek és főnökének, Orbán Viktornak kiállni Oroszországgal szemben. Ez egy olyan helyzet, ami mellett kötelességünk nekünk kiállni és szolidaritást vállalni. Ezt tesszük mi most" - tette még hozzá a független képviselő.

Ma emiatt a tette miatt kapott levelet Szél Bernadett, amit közzétett Facebook oldalán: "Tájékoztatom, hogy a Készenléti Rendőrség szabálysértési feljelentéssel élt ismeretlen személlyel szemben, tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján Ön, valamint Dr. Hadházy Ákos Ányos és Fekete György András 2021. április 21. napon 18 óra 35 perc körüli időben a Budapest, II. kerület,Bem József tér 5. szám alatt lévő Külügyminisztérium 1-es objektuma előtti járdára rózsaszín festék spray-el felírták a »#FREE NAVALNY” feliratot, mely cselekménnyel elkövették a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 177. § (1) bekezdés b) pontjába ütköző, és a szerint minősülő tulajdon elleni szándékos rongálás szabálysértését."

Szél posztjában helyesbíti a szöveget. Kitér arra, hogy nem Fekete György, hanem Fekete-Győr András volt velük. "Nyilván meg akarják most mutatni Putyinnak, hogy megtanítják ezt a három renitens ellenzékit kesztyűbe dudálni, kb. mint amikor a kínai főkommunista fogadásakor rendőr ugrott a tibeti zászlót lengető békésen véleményt nyilvánító emberre — se Free Tibet, se Free Navalny, ugye fiatal demokraták?!" - írta posztjában a képviselő. "Azt tudom mondani: örüljenek, hogy csak a járdára írtunk, mert minden, de minden követ meg kell és meg is fogunk mozgatni, hogy a Fidesz részéről nekünk szánt jövő ne következhessen be. FREE NAVALNY!!! A bíróságon folytatjuk!" - üzente Szél.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások