Hirdetés

Döntött a bíróság: Mészáros Lőrinc közszereplő

Döntött a bíróság: Mészáros Lőrinc közszereplő

2021. január 23. - 06:54
0 komment

 

A Kúria döntése szerint Mészáros Lőrinc közszereplőnek minősül.

MTI fotó

Hirdetés

Mészáros Lőrinc pert indított a Válasz Online sajtóorgánum ellen. A pert elbukta, mert a Kúria úgy döntött, hogy gazdasági tevékenysége révén Mészáros közszereplőnek minősül. A per oka a Válasz Online azon cikke volt, amely azt mutatta be, hogy miként szerezte meg Mészáros egyik bizalmasa, Vörös József a Válasz Online elődjét, a Heti Válasz hetilap teljes online archívumát.

A Heti Választ politikai okok miatt szüntette meg, az azt megszerző új tulajdonos, aki egyértelműen Mészároshoz és így a kormányhoz köthető. A gázszerelőből lett milliárdos vitatta, hogy köze lenne a tulajdonos cseréhez. A bíróság első, másod és most már harmadfokon is kimondta, hogy a Válasz megalapozottan jutott arra a következtetésre, hogy "a versengő pályázatok nem egyéni üzleti döntések voltak, hanem annak hátterében a felperes érdekköre áll”.

A Kúria továbbá azt is kimondta, hogy már Mészáros Lőrinc nem politikus, hiszen otthagyta a felcsúti polgármesterséget, "a gazdasági életben betöltött szerepét illetően a személyével kapcsolatban a vélemény-nyilvánítás lehetőségei az átlagosnál jóval tágabbak", tehát közszereplőnek minősül.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások