Hirdetés

Dobrev vádolja hazugsággal Márki-Zay-t, miközben Dobrev nem mondott igazat

Dobrev vádolja hazugsággal Márki-Zay-t, miközben Dobrev nem mondott igazat

2021. október 15. - 11:57
0 komment

 

Azóta már fizetett hirdetésben is terjeszti a DK a hazugságot.

HVG Facebook videójának képernyőképe

Hirdetés

Csütörtök este a hvg.hu és a Greenpeace vitát szervezett zöldkérdésben a miniszterelnök-jelöltek között. A RTL Klub miniszterelnök-elölti vitájánál barátságosabb hangvételben zajló beszélgetése is hozott azért kemény perceket. A paksi bővítésre térve Márki-Zay Péter felemlegette, hogy azt a projektet még az MSZP vezette kormány kezdte el 2010 előtt. Ezt Dobrev Klára hazugságnak minősítette, holott tényszerűen igaz.

A részleteket Stumpf András, a Válasz Online újságírója tette közzé Facebook-oldalán, aki Káldos János kutató szavait idézi. Káldos felvázolta, hogy miként is történt a paksi bővítés elindítása. A Gyurcsány-kormány 2007-ben kezdte el a vizsgálatot az atomerőmű kapacitásbővítésével kapcsolatban. Majd 2009 év elején a miniszterelnök a következőt mondta a parlamentben: "Szeretném tájékoztatni a parlamentet, hogy a kormánynak az a szándéka, hogy arra kérje az Országgyűlést, hogy még az idei év első félévében hozzon döntést arról, hogy a Paksi Atomerőmű kapacitását egy átfogó fejlesztéssel megkétszerezzük". Majd márciusban szintén még a Gyurcsány-kormány terjesztette elő a Lévai-projektet, amely a bővítés előkészítését alapozta meg.

Káldos János a történeti áttekintést és a tegnapi vitán elhangzottakat a következőképpen foglalta össze: "Az a helyzet, hogy jelen esetben Dobrev Klára nem csak rosszul emlékszik, nem csak csúsztat, nem valami hallomásra építve mond téves infót, hanem egy, a beszélgetésben elhangzott igaz állítást szemrebbenés nélkül próbál hazugságnak beállítani, és ártatlan pofával tol bele egy ordenáré hazugságot a tisztelt hallgatóság képébe. Nyilván szektája ugyanezt a műveletet követi..."

Via Facebook


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások