A DK törvényt módosítana, amiért befotóztak Nagy Blanka szoknyája alá

A DK törvényt módosítana, amiért befotóztak Nagy Blanka szoknyája alá

2019. április 15. - 17:59

 

A Demokratikus Koalíció vasárnap tartotta az európai parlamenti választások előtti kampányának nyitányát. Az eseményről Pilhál Tamás, a Pesti Srácok nevű kormányközeli lap munkatársa kiposztolt egy olyan fotót a Facebook-oldalára, amelyen kicsit be lehet látni az utóbbi időben a kormánypárti sajtóban sokat támadott kecskeméti diáklány szoknyája alá – írja az Index.

Nagy Blanka a DK kampánynyitó gyűlésén. Fotó: MTI / Mohai Balázs

Pilhál azt írta a poszthoz, hogy „Trágárka villant – A magyar Sharon Stone, avagy Elemi ösztön a Szemkilövetőpártban", majd jött néhány smile. A posztot több ellenzéki politikus elítélte a közösségi médiában, hétfő délután pedig sajtóközelményben jelentette be a DK, hogy törvénymódosítást kezdeményeznek az ügyben. 

„A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be a parlamentben, hogy többé egy nőt se alázhassanak meg aljas módon elkészített fotóval. Mi, európai magyarok a már létező és alkalmazott brit példa alapján javasoljuk, hogy legyen büntethető, ha valakinek a hozzájárulása nélkül szexuális visszaélés vagy az illető megalázása céljából képet készítenek ruha alatti fehérneműjéről" – írta a párt.