Hirdetés

Deutsch: Nyugat-Európa irigyli a magyar médiahelyzetet

Deutsch: Nyugat-Európa irigyli a magyar médiahelyzetet

2021. február 24. - 19:31
0 komment

 

A Telex készített villáminterjút a Fidesz európai parlamenti képviselőjével.

Facebook fotó

Hirdetés

A Telex a szerdai kormányülés előtt készített interjút Deutsch Tamással, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével. Az újságírók a fideszes politikust a magyar médiahelyzetről és az azzal kapcsolatos európai kritikákról kérdezték. Európai legendáknak nevezte azt, hogy itt rossz volna a médiahelyzet, amellyel kapcsolatban nem tudni, hogy szándékosan vagy csak tájékozatlanágból állítanak - Deutsch szerint - hazugságot a külföldi médiumok.

"De az az állapot, amiben a magyar sajtóviszonyok leledzenek, és általában az európai átlag, a tekintetben inkább Nyugat-Európából nézik irigykedve a magyar helyzetet" - nyilatkozta az európai parlamenti politikus, amely állítást szerinte tények sokaságával lehet alátámasztani. Az irigykedés oka pedig szerinte az, hogy nálunk sokkal kevésbé működik a "liberális mainstream" öncenzurája és a neki való megfelelési kényszer.

Részletesen kifejtette azt is, hogy a most már a Telexnél, de korábban az Indexnél dolgozó újságíró kérdezője szabadon dolgozhat, van fizetése, végezheti a munkáját, a véleményének hangot adhat, és semmi baja nem származik ebből. Ellenben a másfajta világlátású újságírók már a nyugat-európai államokban nem dolgozhatnak ugyanilyen szabadsággal. "Nettő hazugságnak" nevezte azt, hogy a politikai hatalom Magyarországon korlátozná a sajtó szabadságát. "Azt állítom - folytatta Deutsch -, hogy ezzel szemben Nyugat-Európa tucatnyi országában hatalmi eszközökkel is erősített az egyébként hatalmi ráerősítés nélkül is a baloldali, liberális médiavilágban már létező öncenzúra intézménye, amely viszont radikálisan korlátozza a médiaszabadságot".

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások