Hirdetés

Demonstráció a Balatonért

Demonstráció a Balatonért

2020. február 10. - 16:29

 

Több mint kétezren írták már alá azt a petíciót, amelyet az Összefogás a Balatonért csoport indított annak érdekében, hogy megakadályozzák a további rombolást a tó környékén. A szervezők azonban nem elégszenek meg az aláírásgyűjtéssel, demonstrációval is nyomatékot adnának követelésüknek.

Illusztráció: piqsels.com

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön Balatonfüreden tartja évnyitó frakcióülését a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja. Az Összefogás a Balatonért csoport ehhez időzítve demonstrációt tervez február 12-én, szerdán 16.30 órakor Balatonfüredre, a Hotel Füred elé.

A szervezők mindenkit várnak, aki úgy érzi, véget kell vetni a rombolásnak a Balatonnál, hiszen a tó mindenkié, az egész ország közös kincse. Meg kell akadályozni, hogy újabb szabad strandokat építsenek be és kiirtsák a nádasokat, földdel tegyenek egyenlővé egész erdőket! Az elmúlt években ugyanis olyan nagyberuházások indultak el szerte a tó körül, amelyek az ott élő lakosok életét tartósan befolyásolják, szállodakomplexumok, ipari és luxushajó-kikötők, lakóparkok épültek a helyiek kiszorításával. Ezt akarják megállítani a petícióval és a szerdai demonstrációval.

További részleteket itt olvashatnak. 


 
Hirdetés

Friss hozzászólások