Hirdetés

A debreceni egyetem rektora lekommunistázta a tiltakozó professzorokat

A debreceni egyetem rektora lekommunistázta a tiltakozó professzorokat

2021. február 26. - 07:08
0 komment

 

Az a rektor tette ezt, aki Putyinnak díszdoktori címet adományozott.

MTI / Czeglédy Zsolt

Hirdetés

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektorát az RTL Klub a modellváltás ellen tiltakozó professzorokról kérdezte. A rektor keményen válaszolt. Szerinte a tudósok "politikai kötelezettségüknek tettek eleget", akiket "a Magyar Szocialista Munkáspárt és utódpártja tagjai között lehet megtalálni".

A tiltakozó professzorok már korábban létrehoztak egy Facebook oldalt, 21 Debreceni Professzor néven, a modellváltással szembeni kritikus állásfoglalásukat is itt tették közzé.

A Debreceni Egyetem szenátusa egy hónapja, január 21-én szavazott az egyetem alapítványi kézre kerüléséről, ahol 65 igen, mindössze 3 tartózkodás mellett a váltásra szavaztak. A Facebook bejegyzés a szavazás után született.

Szilvássy a professzorokról azt is nyilatkozta, hogy "ez egy nagyon homogén politikai csoportnak tűnik, és ugyanazt mondták, amit a politikai hovatartozásukat megjelenítő párt". A rektor szerint a tiltakozók "azt kapták parancsba, hogy kritizálják, meg is kritizálták, úgyhogy ezzel mindenki elvégezte a dolgát". Ez azonban hidegen hagyja az egyetem vezetését, "mi végezzük a dolgunkat, tiszteletben tartjuk mindenkinek a véleményét, de ez egy olyan alapon született vélemény, amivel nem szoktunk foglalkozni”.

Szilvássy Zoltán rektor, aki professzortársait ezen nyilatkozatában lekommunistázta, 2017 nyarán díszdoktori címet adományozott Putyinnak.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások