Hirdetés

Csúszik a Magyarországnak szánt helyreállítási pénzek uniós elfogadása

Csúszik a Magyarországnak szánt helyreállítási pénzek uniós elfogadása

2021. július 12. - 16:20
0 komment

 

Az Európai Bizottság kitolta a magyar kormány helyreállítási terve elfogadásának határidejét.

MTI / Olivier Hoslet

Hirdetés

Ma éjfélkor járt volna le a határideje annak, hogy az Európai Bizottság jóváhagyja vagy elutasítsa a magyar kormány helyreállítási tervét. A magyar beadvány arról szól, hogy a koronavírus járvány miatt életrehívott hatalmas uniós helyreállítási alapból a Magyarországra szánt 2511 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást mire költené el a kormány.

A Bizottság szóvivője Ariana Podesta sajtótájékoztatón közölte, hogy meghosszabbítják az értékelés határidejét. Elmondta azt is, hogy nem jelöltek meg újabb időkorlátot, hetek vagy napok múlva is lezárulhat ez a folyamat. A döntés hátteréről nem árult el részleteket a szóvivő, csak annyit jegyzett meg, hogy Brüsszel és Budapest folyamatosan egyeztetnek egymással a helyreállítási tervről.

Az elmúlt napokban felröppent már a hír arról, hogy az Európai Bizottság elutasítja a magyar költségtervet, a korrupciós kockázatok és a pályázati rendszer átláthatatlansága miatt. Ezt azonban hivatalosan nem erősítették meg. Szijjártó Péter, aki éppen Brüsszelben van, a Eurológusnak azt válaszolta, hogy "a magyar helyreállítási alappal kapcsolatos dokumentumok kiváló dokumentumok, semmilyen valós ok nincs arra, hogy a magyar tervet az Európai Unió bármely intézménye elutasítsa, zajlanak az egyeztetések. Az európai politika és a pénzügyek összekeverése az nyilván elfogadhatatlan lenne - ha így lenne". Ezzel a külügyminiszter az elmúlt napok magyar kormányt érő uniós bírálatokra is utalt.

Via Eurológus


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások