Hirdetés

Csendes emlékezés a hármas évfordulón

Csendes emlékezés a hármas évfordulón

2020. október 07. - 09:52
0 komment

 

Szabadságszerető veszprémi polgárok találkoztak október 6-án kora este a Színházkertben található Elnökök Ligetében, hogy az aradi vértanúkra, az öt esztendeje ezen a napon elhunyt Göncz Árpádra és az önkormányzatiság harminc évvel ezelőtti megszületésére emlékezzenek.

Hirdetés

Az Elnökök Ligete Göncz Árpád akkori köztársasági elnök javaslatára jött létre, 2000 áprilisában 12 közép-európai állam- és kormányfő ültetett itt fát, akik ezzel hitet tettek az európaiság, a demokrácia és a köztársasági értékrend mellett. Amikor Göncz Árpád 2015-ben elhunyt, itt, az ő fájánál gyűltek össze az őt gyászoló veszprémiek, akik azóta is minden évben itt emlékeznek rá ezen a napon.

A közös értékrend és Göncz Árpád tisztelete hozza ide minden évben a veszprémi demokratákat, hogy virággal, mécsesekkel, énekszóval emlékezzenek, az idei találkozáson azonban új hagyományt is akartak teremteni. Az önkormányzatiság harminc évvel ezelőtti születésére utalva harminccentis nemzetiszínű szalagokat hoztak magukkal a résztvevők, amelyeket összekötöttek, és végül körbefonták vele Árpi bácsi fáját. Egymáshoz és hozzá is kapcsolódtak így lélekben azok, akik tisztelettel gondolnak életművére, és akiknek ma is utat mutat szellemisége.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások