Hirdetés

A cseh parlament elnöke azt reméli, hogy áprilisban megbukik Orbán

A cseh parlament elnöke azt reméli, hogy áprilisban megbukik Orbán

2022. január 12. - 10:31
0 komment

 

A Twitter oldalára posztolta véleményét Markéta Pekarová Adamová.

Facebook fotó

Hirdetés

Markáns véleményt fogalmazott meg a magyar kormánnyal és Orbán Viktorral szemben egy cseh magasrangú politikus. Markéta Pekarová Adamová, a cseh parlament elnöke Twitter oldalára a következőt írta: „Orbán Viktor de facto támogatta a kazah polgárok lelövését és az orosz hadsereg bevonulását. Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral, sok olyan polgára van, akinek gondja van a hasonló kijelentésekkel. Támogatom őket most és a jövőben is.”

Adamová ezzel a kijelentésével Szijjártó Péter hétfői nyilatkozatára utalhatatott, amikor egy jól koordinált akciónak nevezte azt, ahogy Kazahsztánban az alkotmányos rendet meg akarták dönteni. A magyar külügyminiszter ezzel a kazah elnök értelmezését fogadta el a történtekről, aki terroristának nevezte a tüntetőket.

A cseh parlament elnöke már korábban is bírálta keményen a magyar kormányt. Legutóbb január 8-án a Facebookon tett közzé markáns véleményt abban a reményben, hogy a magyarok követik majd a csehek példáját korrupt miniszterelnökük leváltásában. „A Cseh Köztársaság számára fontos, hogy Magyarország az áprilisi választásokon a változásra szavazzon, ahogy mi is tettük. Alapvető fontosságú, hogy az Európai Unió olyan országokból álljon, amelyek kormányai a demokratikus elveket helyezik előtérbe, nem pedig miniszterelnökeik hasznát” – írta a cseh politikus, aki szerint az is aggasztó, hogy Orbán „kétes természetű kapcsolatokat ápol Oroszországgal és Kínával”.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások