Hirdetés

Cseh Katalint kitilthatták Kínából

Cseh Katalint kitilthatták Kínából

2021. március 22. - 17:34
0 komment

 

A momentumos európai parlamenti képviselő Facebook bejegyzésében írt erről.

MTI / Koszticsák Szilárd

Hirdetés

A mai nap folyamán az Európai Unió szankciókat vezetett be négy kínai tisztviselőre az emberi jogok megsértése miatt. Erre Peking válaszul EP-képviselőket tiltott ki Kínából. Cseh Katalin ennek az eseménynek a hatására posztolt Facebook oldalára, amit azzal kezd a felkiáltással kezdett, hogy "a kínai diktatúra kitiltott Kínából". A képviselő azért lehet a feketelistára tett EU-s politikusok között, mert ő az Emberi Jogi Albizottság egyik tagja.

"Akár az ujgurok elleni tömeges emberi jogi visszaélésekről, akár Tajvan fenyegetéséről, vagy a hongkongi demokráciapárti tüntetések erőszakos leveréséről volt szó, mindig határozottan felléptem a kínai kommunista rezsim elnyomása ellen" - vallott bejegyzésében a momentumos politikus.

Szóvá tette azonban azt, hogy míg ő kifogásolta a kínai vezetést, a magyar külügyminiszter elítélte az EU szanckiókat kiróvó döntését. "Az EU határozott fellépését a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter magamutogató és káros lépésnek nevezte, amivel valójában nem tesz mást, mint aláássa az unió külügyi célkitűzéseit és behódol egy keleti diktatúrának. Nem először látjuk, hogy teljes morális csőd a kormány külpolitikája" - kommentálta a miniszter nyilatkozatát Cseh.

Mindeközben Szijjártó Péter Facebook-ján így jelentkezett be Brüsszelből: "Elképesztő, mi zajlik Brüsszelben. Újabb roham indult a migráció érdekében, az EU külpolitikája pedig leszűkült a szankciókra, miközben életeket kellene menteni... Hová tűnt a józan ész?"

Via Facebook


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások