Hirdetés

Cseh Katalin: Nem fognak tudni megfélemlíteni

Cseh Katalin: Nem fognak tudni megfélemlíteni

2021. július 21. - 07:30
0 komment

 

Cseh Katalin és a többi ártatlanul megvádolt cég is jogi lépéseket fontolgat a propagandával szemben.

MTI / Koszticsák Szilárd

Hirdetés

A propaganda tegnap azt próbálta Cseh Katalin, momentumos EP-képviselőre rábizonyítani, hogy uniós támogatásokat nyúlt le. Azt állították, hogy a hozzá köthető cégek 4,8 milliárd forintot nyertek 2004 óta Brüsszelből.

A dezinformációs kampánynak van történeti magja, mert Cseh Katalin édesapjának cége, amelynek ügyvezetője és tulajdonosa volt a momentumos politikus 2013-2018 között valóban kapott EU-s támogatást. A beharangozott milliárdoknak azonban csak a töredékét, 286 milliót. A cégvezetésről azonban még karrierje előtt lemondott Cseh. A további milliárdokkal telephelyérintettség miatt gyanúsították meg az EP-képviselőt. Arra hivatkoznak, hogy az azonos telephely mindjárt cégösszefonódást jelentene, de erről szó sincs. Az azonos címre bejelentett székhely, telephely vagy fiókhely semmilyen kapcsolatot nem tételez.

A megvádolt cégeket a hvg.hu megkereste, ketten is csak a lap megkereséséből értesültek az ügyről, egyikük azt válaszolta, hogy "ha a cégükről valótlanságokat állítanak, akkor készek jogi útra vinni az ügyet". A másikuk szintén tiltakozott az igaztalan állítások ellen.

Cseh Katalin a Facebook-oldalán reagált a vádakra: "A fideszes propagandagyárban összedugták a fejüket és egy lejáratónak nehezen nevezhető írás született. Milliárdokat összeszedő politikusról és állítólagos korrupcióról beszélnek, ami hazugság. Egeret szültek a hegyek." Hangsúlyozta azt is, hogy a politikai pályája előtt lemondott a cégvezetésről. Majd bejegyzését azzal zárta, hogy nem hagyja magát megfélemlíteni, és a szükséges jogi lépéseket megteszi.

Via hvg.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások