Hirdetés

Orbán rendelettel tiltott be egy sztrájkot

Orbán rendelettel tiltott be egy sztrájkot

2021. július 27. - 11:02
1 komment

 

A Magyar Közlönyben azonnal megjelent egy rendelet, amint híre ment egy sztrájktervnek.

MTI fotó

Hirdetés

A Magyar Nemzet hétfőn írt arról, hogy a ferihegyi légi irányítók sztrájkra készülnek. Már aznap este válaszul a Magyar Közlönyben olvasható volt két kormányrendelet, amely a vészhelyzetre hivatkozva lehetetleníti el a légiforgalmi szolgálatok sztrájkját. Control Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete (CMLISZ) azért látott hozzá a munkabeszüntetés szervezéséhez, mert nem sikerült a bérekben megállapodniuk.

Az egyik kormányrendelet a polgári légiforgalmi irányító szolgálat által foglalkoztatott légiforgalmi irányító és körzeti repüléstájékoztató a munkahelyi képzéssel és továbbképzéssel összefüggő feladatokat kötelez ellátni, és ezen tevékenységhez szükséges jogosultságok gyakorlására feljogosító szakszolgálati engedély fenntartásához biztosítania kell a feltételeket.

A másik rendelet a légiközlekedés biztonságával és a COVID-elleni védekezéssel foglalkozik: 1. § A sztrájkról szóló 1989. évi VII. törvény 3. § (2) bekezdésében meghatározott szervezeteken túl honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekből nincs helye sztrájknak a honvédelmi rendszerek és létesítmények ágazati kijelölő hatósága által a honvédelmi érdekből nemzeti létfontosságú rendszerelemmé kijelölt rendszerelemet üzemeltető légiforgalmi irányító szolgálat ellátásáért felelős szervezetnél.

Via 444


 

1 komment

Ez a sehonnai bitang azt hiszi , hogy rendeletekkel meglehet akadályozni egy sztrájkot ? Az emberek félnek ,ezért nincs semmiféle ellenállás a " kormánnyal "szemben ! DE ha egyszer eljut a tudatokig , hogy a sztrájk az egyetlen olyan cselekedet amivel térdre kényszeríthető ez a kapzsi rezsim , vége lesz az uralomnak !!!! A szakszervezeteknek , civileknek MÁR RÉGEN AZ UTCÁRA KELLETT VOLNA VINNI, HÍVNI AZ EMBEREKET , TÖMEGET , ERŐT MUTATVA , ehelyett mindig megalkudnak !!! Lásd a tegnap esti tüntetést is !!!! Eltelik 1-2 óra tüntizés ,néhány beszéd elhangzik, majd szépen haza tessékelik a tömeget , ahelyett , hogy minél tovább kint tartanák őket, nyomásgyakorlásként !! Előbb - utóbb megunja a NÉP , és cseszik menni bárhová is hívják !!!

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások