Hirdetés

Fórumot tart Gyulafirátóton a tervezett NATO-bázisról a honvédelmi miniszter

Fórumot tart Gyulafirátóton a tervezett NATO-bázisról a honvédelmi miniszter

2021. június 14. - 08:04
1 komment

 

A helyi civilek elérték, hogy személyesen válaszoljon kérdéseikre a honvédelmi miniszter.

MTI / H. Szabó Sándor

Hirdetés

Az Élhetőbb Rátótért Egyesület régóta küzd felvilágosításért a határukba tervezett NATO-bázissal kapcsolatban. Nyilvános adatközlést igényeltek, petíciót indítottak, amelyet a honvédelmi miniszternek szmélyesen adtak át. Tárgyaltak is az ügyben az érintettekkel. Az ismeretterjesztést és a szervezkedést azonban akadályozta a járvány. A harmadik hullám lezárultával azonban végre lehetőség nyílik a széleskörű személyes egyeztetésekre is.

Június 22-én 18 órakor Benkő Tibor honvédelmi miniszter Gyulafirátótra látogat, hogy a helyi civilek és polgárok kérdéseire válaszolhasson a tervezett NATO-bázissal kapcsolatban. "Itt és most lesz lehetőség arra, hogy meghallgassátok személyesen a honvédelmi vezetők álláspontját, feltegyétek kérdéseiteket, a NATO-bázissal és a hadgyarkotlatokkal kapcsolatban" - buzdít részvételre a civil szervezet.

A lőtérrel kapcsolatban leírják, hogy "Gyulafirátót már több mint 70 éve szenvedi el a lőtér közelségét,a Szovjet időktől, egészen mostanáig. Nagyon erősen lobbizunk azon,hogy településünk ezért valamilyen kompenzációt kapjon úgy, hogy a hadgyakorlatok a lehető legkevésbé zavarják a lakosságot. Nyilván mindenki tudja,hogy itt egy Lőtér volt,van és úgy néz ki lesz is. Ebből a helyzetből kell kiindulni. Ebből kell a legjobbat kihozni, úgy hogy mindkét fél elégedett legyen." Amrein Csaba, az Egyesület vezetője fórumra szóló meghívójában felveti, hogy talán az volna legnagyobb lépés, ha végre megépülne a 82-es elkerülő a beruházás kárainak enyhítéséért.

A fórumon a honvédelmi miniszter mellett részt vesz majd Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula Veszprém polgármestere és Katanics Sándor is, veszprémi önkormányzati képviselő.

Via Facebook

(A fotó a Magyar Honvédség pápai repülőteréről készült.)


 

1 komment

Figyelem! Időpontváltozás!!!
A meghirdetett fórum Benkő Tibor Honvédelmi Miniszter vezetésével 2021. június 28-án (hétfőn) 18.00-kor kerül megrendezésre. A rendezvényen részt vesz Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség új parancsnoka is. Fontos információ, hogy nem kell védettségi igazolás, mert a fórumot a művelődési ház udvarára szervezzük. Élhetőbb Rátótért Egyesület

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások