Hirdetés

Szegedi pezsgő a Veszprém Arénában

Szegedi pezsgő a Veszprém Arénában

2021. június 07. - 16:14
1 komment

 

Várható volt, hogy David Davis vezetőedzőt elküldi a Telekom Veszprém a magyar bajnoki cím elvesztése után.

David Davis vezetőedzőnek megköszönték a munkáját a Telekom Veszprémnél

Hirdetés

Játékosoktól megválni mindig sokkal drágább, mint egy embert megfosztani a további munkavégzéstől. (Szándékosan nem a kirúgást használom, mert az megalázó). Azért mégiscsak egy olyan szakemberről beszélünk, aki Ljubomir Vranjes szétdöntött csapatát összerakta, bajnokságot és Magyar Kupát is nyert, bejutott a Final Four döntőjébe, majd újra a legjobb négy közé.

Jöjjön most egy kis történelmi áttekintés, hogy nem csak Davisnak kellett mennie a bajnoki aranyérem elvesztése után. Poór Gyulának azt mondta a klubot 39 évig vezető Hajnal Csaba, hogy „kösz szépen, Gyuszikám, másodikak már voltunk”. Valerij Melnyiknek is menni kellett a csak ezüstért. Erre a sorsra jutott Kocsis Pál is, aki szintén nem tudott bajnoki címet nyerni. Aztán mennie kellett Kovács Lászlónak a második hely miatt, Zdravko Zovkónak, aki egyébként hat bajnoki aranyat nyert a csapattal. És ki ne felejtsük Mocsai Lajost se, aki éppen az ötödik bajnoki címét ünnepelte a csapatával az arénában, a KEK-arannyal megspékelve, amikor eléggé el nem ítélhető módon, a nagy örömmámorban akkor és ott ráküldve mutatták be utódját Carlos Ortegát és Xabi Sabatét. Ilyen ízléstelenség sem történik meg sokszor. Csak a rend kedvéért, Mocsainak ráadásul még volt egy 1 éves szerződése a Veszprémmel.

Ebből is látszik, hogy a mindig úriemberként viselkedő, folyton mosolygó, magyarul is tanulgató Davis menesztése abszolút nem újdonság. Sőt, ismét a legnagyobbat idézve „első óra, első lecke” az aranyérmet vesztett mester menesztése.

Ortega elküldése után volt a klubnál minden, mint a búcsúban. Előbb a Hamburg korábbi edzőjéről pletykáltak, aztán Veszelin Vujovics fordult vissza az autójával, amikor jelezték neki, hogy nem aktuális. Xabi Sabaté megcsinálta az áthidalást. Megnyert mindent másfél év alatt, csak éppen a legfontosabbat bukta el, kilenc gólos vezetésről a Bajnokok Ligája döntőt. Pedig ha barátságosabb Marko Kopljarral, akkor ő írhatott volna történelmet a Telekom Veszprémmel. Aztán jött a tempo handball professzora, aki antréjával a klub zsenijére, különcére, Aron Palmarssonra nem tartott igényt. Aztán fokozatosan leépítette Alilovicot, Schuchot, Sulicot majd a legvégén még Miklert is, hogy a sajátjait tudja favorizálni. Amivel nincs semmi gond, ha okosan és nem erővel csinálja a feltűnő mellőzést. A klub orvosi eredményei folyamatosan jelezték, hogy fizikálisan is rottyon van a csapat, de játéka, arca sincs Ljubomir Vranjes mester együttesének. Átmenet nélkül dolgozott, megbukott egy jobb sorsra érdemes tréner.

Ezeket csak azért szedtem össze, hogy látható legyen az a folyamat, ami Hajnal Csaba méltatlan elküldése után történt. Hiszen itt Kálomista Gábor, Eklemovic Nikola, Ljubomir Vranjes, Nagy László és persze David Davis játékos filozófiájából történő menesztések és igazolások történtek. Természetesen szakmai érvek mentén. A neveket mindenki tudja. Aki nem, az úgysem látja át ezt a kaotikus rendszert, ami idáig vezetett. Amikor ebben az újságban, a decemberi, sokadik BL-bukás után bátorkodtam leírni, hogy Veszprémben „haver kézilabda” van, a szakmai igazgató rossz néven vette ezt a fogalmazást, majd visszakérdezett, hogy miért baj az, ha a Vardar legjobb játékosait, azt már én teszem hozzá, hogy gyúróját, erőnléti edzőjét, valamint Markussent, Corralest és Maquédát is ide igazoljuk. Azzal semmi, válaszoltam, de a legutóbb érkezők legalább igazolták volna, hogy itt a helyük. Tetszettek volna bajnokságot nyerni a Magyar Kupa mellé és a Final Fourba jutni, és akkor most viszonylagos nyugalom lenne.

Így érkeztünk el David Davis elküldéséig, Vuko Borozan felfüggesztéséig, válaszokat nem kapva arra, hogy hol van és miért nincs Siskarjev, valamint Strlek? Miért törlik a klub Facebook oldaláról a szurkolói bejegyzéseket? És miért nincs a világhírű klubnak olyan kommunikációs vezetője, aki segítene megoldani a felmerülő problémákat?

A szurkolók szeretnék azt is tudni, hogy ki állította össze ezt a vegyesfelvágott keretet. Ki és miért hosszabbított előre három évet Davis úrral az előzmények tükrében?

De beszéljünk a legfontosabbról, a lényegről: a legnagyobb rivális szegediek, már nem csak tíz évenként nyernek a Veszprém ellen. Az elmúlt három évben két bajnoki és egy Magyar Kupa aranyat is elvettek a Telekom Veszprémtől. Most viszont átléptek egy újabb határt. A legfontosabb pillanatban oda-vissza, három napon belül kétszer győzött a Mol Pick Szeged, összepezsgőzve a veszprémi szentélyt. Úgy, hogy az arany csatában egyértelműen jobbak voltak Mikler Rolandék. És ez a veszélyes a jövőre nézve.

Jön az új edző. Gyorsan kiderül, hogy ki volt a leginkább felelős a milliárdok égetéséért? Korántsem biztos, hiszen azért ez mégiscsak egy Zártkörű Részvénytársaság…

Donát Tamás


 

1 komment

Anno 9-gólos vezetésnél nem szabadott volna kikap ni! Véleményem most is az, hogy bunda volt a meccs! Soha, de soha nem lesznek BL győztesek!!! Jöhet ide a Jó Isten is!!!! Csapat játék akkor volt, mikor még Élesék játszottak, és Kek győztesek lettek!!! Lenne utánpótlás, de nekünk az nem kell, csak az agyonsztárolt játékosok!!!! Nos ennyi a véleményem!!!

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások