Hirdetés

Lázár súlyos csúsztatással nevezte felelősnek az EU-t magyarok haláláért

Lázár súlyos csúsztatással nevezte felelősnek az EU-t magyarok haláláért

2021. március 31. - 06:07
1 komment

 

Lázár János volt kancelláriaminiszter a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek nyilatkozott.

MTI / Kovács Attila

Hirdetés

Lázár János a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek a brüsszeli vakcinabeszerzésről azt nyilatkozta, hogy életveszélyes döntést hoztak azok, akik az Unióra bízták az oltóanyagok beszerzését. Az Európai Bizottság döntése miatt szerinte európai választópolgárok halnak meg. "Ahol migránsoknak bankkártyára volt pénz, ott megfelelő mennyiségű védőoltásra nem volt pénz" - sikerült megállapítania a bukott miniszternek.

Lázár hangsúlyozta, hogy Brüsszelt teszi felelőssé európai és magyar elvesztett életekért. "A keleti vakcinák eddig 600 ezer magyar embernek mentették meg az életét, óvták meg őket a súlyos betegségtől, a nyugati vakcinák hiánya miatt pedig 20 ezer magyar ember veszítette el az életét" - fejtegette ő.

A Telex azonban utánaszámolt a valóságnak. Magyarországra eddig 2 129 515 úgynevezett nyugati, tehát az Unión keresztül beszerzett oltóanyag érkezett, míg Keletről, tehát Oroszországból és Kínából 2 205 600 vakcina. Tehát a mérték lényegében azonos, csak míg Lázár a keleti vakcinákkal kapcsolatban a megmentést emeli ki, ezt elhallgatja a Nyugatról érkező oltóanyagok esetében.

Via Telex

 


 

1 komment

Úgy tűnik, hogy nagyotmondási verseny van. Ki tud nagyobbat hazudni, hogy feltünjön a Főni látómezejében. Mi, azért se fogjuk elfeledni ezeket!

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások