Hirdetés

Szép summát vont el a költségvetésből Mészáros Lőrinc, hogy Orbán szenvedélyét finanszírozhassa

Szép summát vont el a költségvetésből Mészáros Lőrinc, hogy Orbán szenvedélyét finanszírozhassa

2020. június 16. - 12:54
1 komment

 

Egyes, jól körülhatárolható cégek többet fizetnek a látványcsapatsportok támogatására, mint amennyit a költségvetésbe betolnak.

Hirdetés

Néhány évvel ezelőtt az Átlátszó és a Transparency International is hosszas pereskedésbe bonyolódott, hogy kiderüljön, mely cégek adják a társasági adójukat az államkassza helyett bizonyos sportszervezeteknek – most viszont néhány, Mészáros Lőrinchez és családjához szorosan kötődő cég elárulta éves beszámolójában, idén pontosan mennyi pénzt adtak látvány-csapatsportok támogatására, írja az mfor.hu cikke alapján a Népszava.

A most nyilvánosságra került tao esetében is alapos feltételezéssel élhetünk, hogy az marad a volt felcsúti polgármester közelében. Konkrétan a miniszterelnök által alapított és Mészáros Lőrinc elnöklése alatt működő A Felcsúti Utánpótlás-Neveléséért Alapítvány kasszájába vándoroltak a forintok a költségvetés helyett.

Egyelőre nem minden Mészáros-érdekeltség tette közzé az éves beszámolóját mostanáig, sőt, amelyek igen, azok sem minden esetben tüntették fel a látványcsapatsport támogatására szánt összeget. A fenti négy társaság példáján keresztül azonban jól látszik, hogy az állami közbeszerzéseken és nagy beruházásokon felhízlalt NER-cégek gyakran jobban dotálnak sportcélokat a közpénz jellegét elvesztett adóforintjaikkal, mint amennyit az államkasszába csorgatnak vissza.

A négy társaság – amelyek között kisebbek is vannak – összesen 854 millió forintot pumpált a tao-támogatások rendszerébe, ezzel párhuzamosan a költségvetésbe ennél kevesebbet, 839 millió forintot fizettek be a sokmilliárdos árbevételük után.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

1 komment

komment

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások