Hirdetés

Orbán: „Az évtized, ami előttünk van, az fantasztikus évtized lehet"

Orbán: „Az évtized, ami előttünk van, az fantasztikus évtized lehet"

2021. január 03. - 12:55
1 komment

 

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság műsorában beszélt többek közt a jelenlegi vírushelyzetről, a vakcinák elérhetőségéről és a lakosság oltásáról, valamint az idei és az elkövetkező évek viszonytagságairól.

Orbán Viktor Facebook oldala

Hirdetés

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban beszélt a koronavírussal kapcsolatos több témában is, értékelte a jelenlegi helyzetet. Kissé csalódott volt, hogy az EU csak késve volt képes leszerződni a oltóanyagot készítő gyógyszercégekkel, ám ő maga is bevallotta, hogy ez nem feltétlenül Brüsszel hibája. Kifejtette azt is, hogy sem a kínai, sem az orosz vakcinától nem fordulna el, de azok jelenleg még nem elérhetők számunkra. A gyógyszercégek kapcsán fontosnak tartotta leszögezni, hogy bár mindenki csak a Pfizer meg a BioNTech neveket hallja, a jelenlegi oltóanyagon rengetek magyar tudós dolgozott, és hogy a magyar kutatók által sikerült létrehozni az ellenszert. Az oltási ütemmel kapcsolatban elmondta, minél előbb szeretné védetté tenni a lakosságot, de a lehetőségeket nézve reálisnak kell maradni - írja a Telex.

 „A második hullámot kivédtük” – tette hozzá, most pedig azon vannak, hogy a vakcina segítségével elkerüljék a harmadik hullámot.

Orbán az egészségügy helyzetét úgy értékelte, hogy „Itt nem haltak meg emberek azért, mert nem volt ellátás a kórházban, nem kellett a folyosókon fektetni embereket és az orvosoknak sem kellett arról dönteni, hogy melyik beteg maradjon életben a kevés lélegeztetőgép miatt."

Végezetül kitért arra is, mi vár a világra az elkövetkező tíz évben. Szerinte a gazdasági és egyben digitális fellendülés az eddigieknél is jobb életkörülményeket fog teremteni. Eddig is nagy fejlődésen ment át az ország az előző évtized során szerinte, viszont „Az évtized, ami előttünk van, az fantasztikus évtized lehet. És már az első éve is az lesz. Az első két esetleg három hónap nyomorúságos lesz 2021-ben, de ha abból kijövünk, utána egy hihetetlen gyorsasággal állunk majd emelkedő pályára” – mondta. A kormányfő gyorsabb gazdasági növekedést és nagyobb foglalkoztatást jósol az országnak, mint a nyugati szomszédoknál.


 

1 komment

Orbán Viktor és csapata nélkül van esély.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások