Hirdetés

Beleszédülünk összesen hány államtitkárunk és helyettes államtitkárunk van

Beleszédülünk összesen hány államtitkárunk és helyettes államtitkárunk van

2020. december 23. - 12:04
1 komment

 

Megduplázódott 2010 óta az államtitkárok és a helyettes államtitkárok száma - szigorúan a bürokráciacsökkentő-program jegyében.

MTI Fotó - Szigetváry Zsolt

Hirdetés

A Blikk cikkében hívta fel a figyelmet arra, hogy megduplázódott az államtitkárok és helyetteseik száma az Orbán-kormány regnálása óta. 2010-ben még 42 és 54 államtitkár és helyettesük dolgozott, idén már 78 és 122 ugyanez a szám. Pedig a kormány bürokráciacsökkentő-programot is hirdetett.

A legtöbb államtitkár a Gulyás Gergely minisztériumában, a Miniszterelnökségen dolgozik, ahol 41 államtitkár szolgál bennünket. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium csak eggyel kevesebb-bel csúszott a második helyre, viszont ő tartja a helyettesek rekordját 21 fővel.

A Blikk megkeresésére a Miniszterelnökség erre az adatokra a következőképpen reagált: "a kormány célja továbbra is a kisebb bürokrácia, kevesebb, de anyagilag jobban megbecsült kormánytisztviselőkkel, csak annyian dolgozzanak az államnak amennyi feltétlenül szükséges".

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Boros Péterné szerint azonban a megnövekedett létszámot nem támasztja alá semmilyen feladatnövekedés.

Via 444.hu


 

1 komment

Ha nagyjából ugyanannyi feladathoz egyre több államtitkár kell, ez csak azt jelentheti, hogy egy-egy államtitkárnak egyre kevesebb esze van!

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások