Hirdetés

Pénzt gyűjt a Lánchíd felújításáért Orbán egykori minisztere, az MTA volt elnöke

Pénzt gyűjt a Lánchíd felújításáért Orbán egykori minisztere, az MTA volt elnöke

2020. június 18. - 12:11
4 komment

 

„Egynapi jövedelmünk felajánlásával mindannyian 365-öd Széchenyik lehetünk" – írta Facebook-bejegyzésében Pálinkás József atomfizikus.

Forrás: pixabay.com

Hirdetés

Vessünk véget annak a kicsinyes és méltatlan politikai játszmának, ami Széchenyi István egyik legjelentősebb alkotása, a Lánchíd körül zajlik – szólított fel Pálinkás József atomfizikus, írja a Népszava. A Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, az első Orbán-kormány oktatási minisztere adakozásra kér minden honfitársunkat és minden magát magyarnak vallót világszerte, hogy csatlakozzanak kezdeményezéséhez és anyagilag is támogassák a Lánchíd felújítását. Felhívása így szól az adakozókhoz:

Mi, Széchenyi szellemi örökösei, és egy új világ megteremtésére vállalkozók, saját jövedelmünkből, anyagi lehetőségünknek megfelelően, felajánlást teszünk a Lánchíd felújítására szolgáló alap létrehozására.”

– Én mint Széchenyi Akadémiájának előző elnöke kérem minden honfitársunkat és minden magát magyarnak vallót, éljen bárhol a világban, hogy csatlakozzon hozzám. Mutassuk meg, hogy 181 évvel a Lánchíd építési munkálatainak megkezdése után mi is képesek vagyunk összefogni és áldozatot vállalni a mára Magyarország és fővárosunk szimbólumává vált Széchenyi Lánchíd gyors és teljes felújítása érdekében – írta Pálinkás József. Arra kéri még a Facebook-bejegyzését olvasókat, hogy azt csak azok lájkolják, akik hajlandók anyagilag is hozzájárulni!  – Egynapi, sőt félnapi jövedelem elegendő – hangsúlyozta, hozzátéve: „Ha egy 365-öd Széchenyik vagyunk, az már megtiszteltetés! Mindazok, akik egynapi jövedelmüknél többet ajánlanak fel, bekerülnek a Magyar Hazafiak 2020 könyvbe.”

Az egykori fideszes politikus megjegyezte, hogy a jelenlegi megosztott országnak szinte nincsenek közös ügyei, és reméli, hogy a Lánchíd még közös ügy lehet.  – Ha már ezen sem lehet majd átmenni, mert felújítás nélkül hamarosan le kell zárni, ez a közös utunk is lezárul – fogalmazott Pálinkás József. 

Amint azt a Népszava megírta, az MSZP aktivistái a napokban Budapest közterületein plexiből készített szavazófülkéket helyeznek el, ahol majd egy-egy műanyag kupakkal lehet dönteni arról, rakétát, azaz tűzijátékot szeretnének inkább az itt élők vagy Lánchidat. A leghíresebb dunai átkelőnk felújítására az ellenzéki vezetésű főváros szerint ugyanis legalább 20 milliárd forint hiányzik, s miközben a kormány Budapesten 8 milliárd forintért rendezi meg az augusztus 20-i ünnepet, állami támogatásként 6 milliárd forintnál egy fillérrel sem akar többet fizetni nemzeti szimbólumunk felújítására.


 

4 komment

Mar ez is kezdi hogy aki magyarnak érzi magát hát ezt a pofátlanságot de én azt mondom aki magyarnak érzi magát adja vissza azt a pénzt ami elvesztette közpénz jellegét majd az jön hogy aki nem ad az haza áruló?

Én csak a 62000-ft nyugdijam 3o napra bontva 1 napra esö rész tudpm felajállani!

Nyilván jelen grénium, s holdudvara jópéldával jár előttünk.

Akinek elment az esze, az adakozzon. Aki gondolkodni még képes az ne tegyen ekkora baromságot. Mindenünket ellopták, és mi eltürjük, és a tolvajokat támogatjuk, hogy még többet lophassanak.???

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások