Hirdetés

A CNN riportere kemény kérdéseket szegezett Szijjártónak

A CNN riportere kemény kérdéseket szegezett Szijjártónak

2021. szeptember 22. - 12:53
0 komment

 

Szijjártó stábja magyarul feliratozta az internetre felkerült beszélgetést.

CNN képernyőfotó

Hirdetés

Szijjártó Péter külügyminiszterrel interjút készített az amerikai CNN tévécsatorna. A műsorvezető Richard Quest a kinyomtatott homofób törvénnyel a kezében várta a magyar kormánytagot. A beszélgetés elejét pedig a törvényből vett idézettel kezdte. A műsorvezető arra tért ki, hogy az eredetileg a pedofilok ellen fogalmazott jogszabályban a homoszexualitás ábrázolása is tiltva van. Ezért a következő kérdést szegezte elsőként a miniszternek: "Miniszter úr, ön ugyanolyan jól tudja, mint én, hogy én meleg vagyok, így rám is vonatkozik ez a törvény. Ön engem pedofilnak tart?"

Szijjártó válaszában azzal érvelt, hogy a pedofilokkal és a homoszexualitással foglalkozó részek két külön paragrafusban vannak a törvényen belül. Erre Quest azzal vágott vissza, hogy "akkor sajnálatos, hogy ugyanabban a törvényben találhatóak".

A beszélgetés további részében szóba került az ellenzék új, együttműködő stratégiája, amellyel kapcsolatban a CNN riportere azt kérdezte a magyar külügyminisztertől, hogy tart-e a jövő évi választástól. Szijjártó válaszában bizakodóan beszélt arról, hogy bízik a magyar emberekben, akik reményei szerint az utóbbi évek gazdasági sikerei szerint hoznak majd döntést.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások