Hirdetés

A budapesti teltházas EB-meccs miatt aggódnak a szlovákok

A budapesti teltházas EB-meccs miatt aggódnak a szlovákok

2021. június 18. - 13:28
0 komment

 

Portugáliában épp most kezdett el terjedni a delta variáns, ahonnan jó páran érkeztek hazánkba a meccsre.

MTI / Szigetváry Zsolt

Hirdetés

A szlovák kormány aggodalmát fejezte ki a budapesti rendezésű, teltházas magyar-portugál EB-meccs miatt, amelyen a portugál szurkolókon kívül számos szlovákiai (valószínűleg főként felvidéki magyar) polgár is részt vett. Szomszédaink nem pusztán amiatt aggódnak, mert egy tömegcsődület a fertőzések melegágya, hanem mert Portugáliában a napokban romlott a járványhelyzet.

A portugál kormány éppen a hétvégén rendelt el vesztegzárat Lisszabonba és környékére, mert annyira megugrott az új fertőzöttek száma. A lakosok péntek délután három és hétfő reggel hat között nem hagyhatják el a zónájukat, sőt, a beutazás sem engedélyezett.

A portugál kormányt számos kritika érte több sportesemény rendezése miatt. Sok nézőt engedtek be a Sporting meccsére is a fővárosban, sőt, hozzájárultak ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája-döntőjét is Lisszabonban tartsák meg. Feltehetően éppen a Manchester City-Chelsea rangadóra érkező angol szurkolók voltak azok, akik felgyorsították a delta variáns terjedését. Ezt a koronavírus típust korábban indiai mutánsként nevezték, a korábbi brit mutánsnál is fertőzőképesebb, pedig már az is virulensebb volt az eredeti vírusnál. A Nagy-Britanniában észlelt új megbetegedések 90 %-áért ez a típus a felelős.

A portugál kormány később elsimerte felelősségét, és elnézést kért, amiért nem tartották be kellően a járványügyi intézkedéseket. A miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy a BL-döntő egy rossz példa volt, amiből sokat kell tanulniuk.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások