Hirdetés

Boris Johnson szóvivője komoly kritikát fogalmazott meg Orbánnal szemben

Boris Johnson szóvivője komoly kritikát fogalmazott meg Orbánnal szemben

2021. május 28. - 06:55
0 komment

 

A mai napon Orbán Viktor az Egyesült Királyságba látogat.

Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Hirdetés

A mai napon Orbán Viktor Boris Johnsonnal, brit miniszterelnökkel találkozik Londonban, ahol az Egyesült Királyság és Magyarország együttműködéséről tárgyalnak. Magyarország júliustól a V4-ek soros elnöki tisztségét is betölti, így az egész térség kérdéseit is áttekintik majd. A brit miniszterelnök szóvivője leszögezte, hogy Nagy Britannia jóléte és biztonsága szempontjából létfontosságú az együttműködés Magyarországgal.

Ez az elkötelezettség nem jelenti azonban azt, hogy ne lennének vitás pontok a felek között, és ne érintenének akár kényes témákat is. „Az emberi jogi kérdések felvetésétől sem riadunk vissza. A miniszterelnök elítélte azokat a konkrét megjegyzéseket, amelyek megosztóak és helytelenek voltak” - nyilatkozta Boris Johnson szóvivője. A brit média Orbán Viktornak egy 2018-ban adott interjúját idézték fel, ahol a bevándorlás kérdéskörében muszlim betolakodókról beszélt, sőt, méregnek nevezte a migránsokat.

A BBC a találkozót megelőző riportjában úgy mutatta be Orbánt, mint egy euroszkeptikus politikust, aki elismerte Johnsont a Brexitért. De kitértek a magyar miniszterelnök közeli kapcsolatára Vlagyimir Putyinnal is, és arra, hogy a magyar kormány az elmúlt időben kétszer is megakadályozott egy közös nyilatkozatot az EU-ban, amelyben Kínát ítélték volna el. Továbbá felemlegették Orbán tavalyi akcióját, amikor az Uniót arról győzködte, hogy szüntesse meg a szankciókat Fehéroroszországgal szemben.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások