Hirdetés

Boldog István a kenőpénzzel Ausztriába szaladt Hugo Boss-öltönyökért

Boldog István a kenőpénzzel Ausztriába szaladt Hugo Boss-öltönyökért

2021. május 28. - 08:01
0 komment

 

A Blikk számolt be arról, mit kezdett Boldog István a kenőpénzzel.

Facebook fotó

Hirdetés

Boldog István fideszes országgyűlési képviselő és köre elleni vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatti ügy vádiratának további részleteire derült fény, amelyeket a Blikk tett közzé. A vádirat szerint a képviselő és társai hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen manipulálta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, és elérték, hogy a "megfelelő" kivitelezőket válasszák ki az adott beruházásokra. A nyertes vállalkozóktól ezért a "szolgáltatásért" jogtalan anyagi előnyt kértek.

Mint kiderült egyik alkalommal egy üzletember nejlonszatyorban adott át 20 millió forintos kenőpénzt Boldog Istvánnak, aki örömében menten Ausztriába utazott Hugo Boss-öltönyöket vásárolni. A pénz további sorsáról 2019-ben Boldog bizalmasa, K. Péter így vallott: "Nem hangzott el konkrétan, hogy a nettó összegre vetített tíz százalék kinek jár, azonban Fehér Petra és az én számomra teljesen egyértelmű volt, hogy kettőnknek és Boldog Istvánnak". Eredetileg 30 millióban állapodtak meg M. Róberttel, de abból végül is csak 20 millió lett.

K. Péter azt is elmondta, hogy Boldogék egy irodában harmadolták el a pénzt, és miután Fehér Petra megkapta az őt megillető részt, egy smile-t küldött M. Róbertnek, jelezve, hogy megérkezett az összeg. Sőt, még az is felmerült, hogy ezt a pénzt közvetlenül a Parlamentbe vagy a Képviselői Irodaházba vigyék, de erről végül lebeszélték magukat.

Via Blikk


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások