Hirdetés

Blokádot szervez Hadházy Ákos és Szél Bernadett az MTVA székházához október 23-án

Blokádot szervez Hadházy Ákos és Szél Bernadett az MTVA székházához október 23-án

2020. október 12. - 13:14
0 komment

 

Tüntetést szervez október 23-ra Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az MTVA Kunigunda utcai székháza elé, hogy a propaganda ellen tiltakozzanak.

Hirdetés

„Október 23-án vegyük blokád alá a hazugsággyárat, az MTVA székházát a Kunigunda útján, hiszen ez a nap a propaganda elleni küzdelemről is szól: 1956-ban is a rádióhoz mentek a forradalmárok, hogy a minden hullámhosszon áradó hazugság helyett az igazság szóljon a hangszórókból. Ma is a minden csatornán hazugságot árasztó propaganda, lejáratás és gyűlöletkeltés ellen kell fellépnünk. Ez a legfontosabb feltétele a változásnak, a teljes propagandagépezet ellenében nem fog sikerülni!” – olvasható az esemény leírásában.

Azt írták, hogy a tiltakozás biztonságos lesz, és mindenkinek kijelölik a helyét az MTVA előtt, így tartani lehet az 1,5 méteres távolságot. Közölték, hogy aki nem jön el, annak a helye üresen marad. A rendezvényt azzal indokolták, hogy 1956 hőseire emlékezve meg akarják mutatni: nem akarnak egy olyan országban élni, ahol az embereknek nem lehet hangjuk.

Két évvel ezelőtt Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők, valamint több ellenzéki politikus is bement a közmédia Kunigunda utcai székházába, és – élve a 2012-es országgyűlési törvény adta jogukkal – kérdéseket akartak feltenni a vezetőknek. A sorozatos ellenzéki akciók miatt a kormánypárti kétharmad idén februárban módosította az országgyűlési törvényt. Ebben ugyan benne maradt, hogy az állami szervek kötelesek a képviselőket megbízatásuk ellátásában támogatni, felvilágosítást adni, ám valamennyi közigazgatási szerv, közintézet és közintézmény vezetőjétől csak „előzetesen egyeztetett módon” lehet tájékoztatást kérni.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások