Hirdetés

A bíróság hazugságnak ítélte a Krekó Péter elleni propagandakampányt

A bíróság hazugságnak ítélte a Krekó Péter elleni propagandakampányt

2021. február 19. - 14:21
0 komment

 

A Magyar Nemzet nem is védte magát a per folyamán.

Facebook fotó

Hirdetés

A Political Capital közleményben adta hírül, hogy elsőfokon igazat adott szervezetüknek és vezetőjüknek, Krekó Péternek a bíróság. A február 17-én kihirdetett ítéletben helyreigazításra kötelezte a kormányzati Magyar Nemzet print és online platformjait. A per folyamán a Magyar Nemzet sem írásban, sem személyesen nem jelent meg, és nem védekezett.

Tavaly év végén és még január elején is hangos volt a kormányzati propaganda attól az állítástól, hogy a baloldal halálkampányt folytat. Ezt a lehetetlen állítást Krekó Péternek tulajdonított mondatokkal támasztották alá, amit valójában tudatosan vagy tájékozatlanságból félrefordítottak. Krekó Péter ugyanis a Politiconak adott interjújában csak arról beszélt, hogy veszélyes a kormányzattól azokat a vakcinákat népszerűsíteni, amelyek iránt alacsony a bizalom a társadalomban. Ezt a propaganda úgy forgatta ki, mintha Krekó Péter annak szurkolna, hogy minél kevesebben oltsák be magukat, és ezt javasolná az ellenzéki pártok számára is.

Krekó Péter minden lehetséges fórumon elmondta, hogy ez képtelenség, ő nem ezt mondta, de a propagandagépezetet ez nem akasztotta meg. Bayer Zsolt petíciót is indított, és még Orbán Viktor is megütközve tette szóvá az eltorzított nyilatkozatot.

A Political Capital közleményét azzal zárta, hogy "a dezinformációs kampány miatt további jogi eljárások is indultak".

Via Political Capital


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások