Hirdetés

Bidennek a magyar kormány kezelendő probléma

Bidennek a magyar kormány kezelendő probléma

2021. május 03. - 17:58
0 komment

 

A Central European Affairs podcastjában Kész Zoltán korábbi országgyűlési képviselő Scott Cullinane külügyi szakértővel készített interjút.

Facebook fotó

Hirdetés

Kész Zoltán korábbi veszprémi országgyűlési képviselő a Central European Affairs podcastjában Scott Cullinane amerikai-európai közös ügyekkel foglalkozó szakértővel készített interjút, ahol elsősorban Joe Biden közelgő első európai körútjáról volt szó. A tavaly novemberben megválasztott maerikai elnök első európai ótja során Londonba és Brüsszelbe látogat majd el.

A beszélgetésből kiderült, hogy az Egyesült Államok számára Európát illetően Magyarország nem tartozik a legégetőbb kérdések közé, számon tartják mégis a magyar kormány mozgását, mert rossz példája ragadóssá válhat. Joe Biden európai utazásának fő témája az észak-ír erőszak és a brexit utáni kereskedelmi kapcsolatok lesz, de minden bizonnyal szóba fog esni a transzatlanti szövetség állapota, amelyet érintően kulcskérdéssé válik a folyamatosan tengelyt akasztó magyar kormány.

A külügyi szakértő elmondta, hogy az amerikai külügy a sanghaji Fudan Egyetem érkezése miatt orrolt meg elsősorban Orbánékra, különösen annak fényében, hogy előtte pár évvel elüldözték az amerikai alapítású CEU-t. "Az ilyen tetteket partnerek és szövetségesek egyszerűen nem lépik meg" - mondta Cullinane. De Amerika számon tartja azt is, hogy a kormányzati propaganda egyre gyakrabban riogat valamifajta amerikai beavatkozástól. A Biden-kormányzat főaggodalma Magyarországgal kapcsolatban az, hogy a NER politikája példává válik a térség többi országa számára.

Via Azonnali


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások