Hirdetés

Benyújtotta képviselő-jelölti igényeit a DK?

Benyújtotta képviselő-jelölti igényeit a DK?

2020. november 18. - 12:37
0 komment

 

Elvileg még semmilyen megegyezés nincs a 106 közös ellenzéki jelöltről, miközben megjelent egy kiadvány, amelyben politikusok arca szerepel egyes választókerületek mellett. A DK szerint ők csak helyi erős emberek, nem mindenkiből lesz jelölt, írja a 24.hu.

Vas megye első körzetét nemcsak Czeglédy Csaba nézte ki magának, hanem az LMP-s Ungár Péter is. Forrás: europaimagyarok.com

Hirdetés

Szerda este felkerült az internetre egy Európai Magyarok nevű oldal, amelyen a Demokratikus Koalíció 38 különböző politikusának legyártott, ugyanilyen című újságok láthatók. Az egészben az az érdekes, hogy a politikusok neve mellett egyéni választókerületek is szerepelnek, miközben a háttérben elvileg most is folyik a tárgyalás a 106 közös ellenzéki jelöltről, de eredmény még nincs.

A Demokratikus Koalíció ehhez képest mintha bemutatott volna egy csomó jelöltet – köztük Kálmán Olgát – az egyéni választókörzetek harmadában. A 24. hu felhívta Barkóczi Balázst, a DK szóvivőjét, hogy miért jelent meg ez az oldal, és valóban azok az emberek szerepelnek-e rajta, akik a 2022-es választáson jelöltként indulnak majd.

Ezek olyan helyi erős DK-s emberek, akik helyben aktívak vagy ott laknak, nem mindenki lesz jelölt közülük az adott egyéni választókerületben, mondta Barkóczi, majd hozzátette, hogy a DK a teljes ellenzéki összefogásban és az előválasztásban hisz.

Ugyanakkor árnyalja azt az állítást, miszerint csupán helyi erős emberek bemutatkozásáról lenne szó, hogy nem egy térség szerepel a nevük mellé írva, hanem kifejezetten egy választókörzet. Ráadásul több olyan választókerület is feltűnik a sorban, ahol MSZP-s aktív politikusok nyertek korábban. Ha az erős emberek jelöltek is szeretnének lenni, izgalmas meccsek várhatók: Vas megye első körzetét például nemcsak Czeglédy Csaba nézte ki magának, hanem az LMP-s Ungár Péter is.

Veszprém megyei politikusok nem szerepelnek az oldalon.

Az Európai Magyarok kinyomtatott példányait a postaládákba is be fogják dobni.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások