Hirdetés

Belefáradt a harcba, lemondott a PDSZ elnöke

Belefáradt a harcba, lemondott a PDSZ elnöke

2020. július 14. - 06:42
0 komment

 

Rengeteg emberen segít a szakszervezet, miközben csak kevesen lépnek be hozzájuk. Márpedig ingyen ebéd nincs – üzeni a távozó Szűcs Tamás.

Szűcs Tamás. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hirdetés

Közleményben jelentette be hétfőn a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), hogy július 15-i hatállyal távozik elnökük, Szűcs Tamás, aki több mint két éve töltötte be tisztségét.

A Ne dolgozz ingyen honlapon idézik Szűcs a döntést megmagyarázó nyílt levelét is. Mint ebből kiderül, az elnök belefáradt a szakszervezet fejlesztésével járó küzdelmekbe, és a hatalommal folytatott szélmalomharcba. Szűcs azt is okként nevezi meg, hogy hiába értek el szép eredményeket – fél év alatt többen léptek be hozzájuk, mint az elmúlt időszak legsikeresebb éveiben – ez még mindig kevés: a PDSZ jogi szolgálata ugyanis háromszor annyi emberen segített ez idő alatt, mint ahány tagjuk van. 

„Márpedig ingyen ebéd nincs: a rengeteg munka felőröli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek. Ha csak aratni jössz, de vetni nem, egy idő után nem lesz mit enned”

– figyelmeztetett az összefogás fontosságára Szűcs. Hozzátette, csak közös felelősségvállalással lehet érdekeket képviselni egy munkavállaló- és szakszervezet-ellenes hatalommal szemben, ami óriási erőforrásokkal bír és a legdurvább, etikátlanabb eszközöktől sem riad vissza a szakértőkkel folytatott viták során.

A távozó elnök ugyanakkor az Országos Választmány (OV) tagja marad, és ősztől személyesen vinne tovább bizonyos témákat.

Mint a levélből kiderül, az OV elnöki feladatait az átmeneti időszakban a választmány elnökhelyettese, Komjáthy Anna látja majd el.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások