Hirdetés

A beígért uszodák fele sem épült fel

A beígért uszodák fele sem épült fel

2020. december 01. - 11:38
0 komment

 

Idén még egyetlen tanuszodát sem adtak át abból az ötből, amelynek építése hatalmas, több éves csúszásban van. Az eddig beígért 51-ből eddig mindössze 20 épült meg.

Hirdetés

A köznevelési infrastruktúra-fejlesztési program három ütemében összesen 51 új uszodát ígért a kormány, de még az első ütemen sem vagyunk túl: a 25 tervezett épületből 20-at adtak át. A miniszterelnök 2013-ban közölte először, hogy az ország mind a 175 járásában lesz tanuszoda, azaz ahol nincs, oda építeni fognak. „A magyar fiatalok ügyei és az ő egészséges életmódra nevelésük Magyarország első számú nemzeti ügye, nincs ennél fontosabb dolog” – nyilatkozta a kormányfő három évvel később a csengeri uszoda átadóján hangsúlyozva: a tanuszoda és a tornaterem építési programmal el kell érni, hogy az élsportnak „ne csak feje, hanem talpa is legyen”.

Veszprémben folyamatban van az uszoda építése, amit egy évtizeden keresztül minden kampányban beígért a regnáló kormánypárt. Más lapra tartozik, hogy egy versenyuszoda mennyire lesz fenntartható hosszútávon és hogyan tudja majd a város finanszírozni adott esetben.

További részletek a Népszava cikkében.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások