Hirdetés

Bayer Zsolt a Kúrián is vesztett Hadházy ellen, 300 ezer forintot kell fizetnie

Bayer Zsolt a Kúrián is vesztett Hadházy ellen, 300 ezer forintot kell fizetnie

2020. szeptember 16. - 11:38
0 komment

 

A Kúria ítélete szerint Bayer Zsolt megsértette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő személyiségi jogait. Ezzel helybenhagyták a másodfokú ítéletet, amely alapján a fideszes publicistának 300 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie Hadházynak, és bocsánatot is kell kérnie tőle, írja a 444.

Hirdetés

Bayer Zsolt tavaly azt írta, ötforintosokban fogja kifizetni az összeget, ami az akkori Index számításai szerint 252 kilót nyomott volna. „Egy szép nagy zsákban fogom tanúk jelenlétében behajítani a kertjébe, szedegesse csak össze szorgalmasan, és vegyen zoknit a büdös lábára.”

Arra az esetre, ha Bayer továbbra is tartja magát ehhez, Hadházy Ákos azt üzente Facebook-posztjában: „1) Társas házban lakom, közös udvarral két pedagógussal. Ők rendes emberek, gondolom, ha egy halom aprót találunk az udvarunkon, segítenek összesöpörni és megőrizni, amíg a tulajdonosa nem jelentkezik érte. 2) a nekem megítélt sérelemdíjat kérem két héten belül átutalni, amennyiben nem érkezik meg az utalás, kénytelen leszek végrehajtást indítani.”

Bayer 2017. október 31-én a blogján azt írta: „HADHÁZY GECI, SZÉL DETTI NYELI.” Egy hónappal később pedig Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember címmel írt a politikusról.

Bayer a másodfokú ítélet után azt írta, az említett mondatot eredetileg egy sörözőben mondta el, ahol 2017 nyarán találkozott civil aktivistákkal és ellenzéki politikusokkal. Ott emlegette fel Szél Bernadettnek, hogy a kormányellenes tüntetők között volt, aki „Orbán geci, Áder nyeli” transzparenssel vonult fel. Arról kérdezte Szélt, hogyan esne neki ez a mondat, ha átírnák. Vagyis szerinte szó nincs arról, hogy ő gecinek nevezte volna Hadházyt. 

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások