Hirdetés

Baranyi Krisztina Orbánnak: Minden előny a kínaiaké, nekünk meg csak az adósság jut

Baranyi Krisztina Orbánnak: Minden előny a kínaiaké, nekünk meg csak az adósság jut

2021. április 07. - 14:29
0 komment

 

A ferencvárosi polgármester levelet írt Palkovics Lászlónak és Orbán Viktornak.

Facebook fotó

Hirdetés

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere levelet írt Palkovics László miniszternek és Orbán Viktor miniszterelnöknek a kínai Fudan Egyetem érkezésével kapcsolatban. A Direkt36 értesülései alapján az 500 milliárdos beruházás kérdésében szeretne tisztánlátni a kerületvezető, és a tervek nyilvánosságra hozását kéri.

A kínai Fudan Egyetem magyarországi, kihelyezett oktatási központja Ferencvárosban épülne fel kínai hitelből, már kiválasztott kínai cég építésében, amely beruházás nagyon hasonlít a Budapest-Belgrád vasútvonal számunkra talán soha meg nem térülő projektjéhez. Baranyi Facebook posztjában arról ír, hogy "természetesen támogattuk, hogy Ferencvárosban felépüljön a Diákváros, 8-10 ezer kollégiumi férőhellyel, a megújult Nagyvásárteleppel mint közösségi térrel, sport- és rekreációs funkciókkal. A világ egyik legnevesebb építészirodájának emberközpontú, zöld és fenntartható tervei alapján, autómentesen, nyitottan a budapesti közönség számára". A tervbe vett diákváros ugyanis a fájóan hiányzó kollégiumi férőhelyek problémáját orvosolná.

Ezzel szemben azonban "robbant a bomba”, írta a polgármester „a kormány a Diákváros teljes területét a kínai elit egyetemnek, a Fudannak akarja átadni. Ezzel a beruházás kizárólag egy magánegyetem céljait szolgálná közpénzből. Mert nemcsak a területet adja át, de fel is építi, majd át is adja az egyetemet és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítményeket a kínaiaknak." "Meggyőződésem, hogy Budapest szívesen fogadná a világ bármely elit egyetemét. De nem ilyen egyoldalú üzlettel, ahol minden előny a kínaiaké, nekünk meg csak az adósság jut" - zárta bejegyzését Baranyi.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások