Hirdetés

Balog Zoltán lett a református egyház zsinatának elnöke

Balog Zoltán lett a református egyház zsinatának elnöke

2021. február 18. - 08:01
0 komment

 

A megválasztása alkalmából Balog Zoltán az MTI-nek nyilatkozott.

MTI / Cseke Csilla

Hirdetés

Balog Zoltán választotta a Magyar Református Egyház Zsinata lelkészi elnökének. Ebből az alkalomból az MTI-nek nyilatkozott a volt miniszter. Sok kérdésben "szembe fogunk menni az árral", amihez bátorság kell, mondta. Világméretű ideológiai küzdelem zajlik ugyanis, és ebben a harcban a globalista világkép kezdetben kigónyolja, majd semmibe veszi a keresztény hitet, végül megalázza azok képviselőit - fejtegette a miniszter püspök.

"Nem szabad elveszíteni a bátorságunkat" - folytatta Balog, nemet kell mondani a keresztényellenességre, valamint arra is, amikor a korszellem nevében akarják megmásítani a hitet. Balog Zoltán kitért politikusi múltjára is. Azt mondta, nem véletlenül telt el három év miniszteri tevékenysége óta: "erre a szent a szolgálatra fel kellett készülni". "Meg kellett tisztulni mindattól, amit elrontott az emberen a közélet, a miniszterség".

A két hivatás közötti legfontosabb különbséget így ragadta meg: „[az egyházban] a lélektől közelítünk az anyaghoz, míg a politikában sajnos ez sokszor elkerülhetetlen módon fordítva van". Ugyanakkor mindkét szférában ugyanaz a főnök - és ezt nem a miniszterelnökre értette a volt miniszter.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások